Καρογιάν – Παπαδόπουλος: Και επίσημα υποψήφιοι

Με την υποβολή χθες των υποψηφιοτήτων από τους δύο μονομάχους Μάριο Καρογιάν και Νικόλα Παπαδόπουλο, στο Δημοκρατικό κόμμα μετρούν πλέον ανάποδα για το στήσιμο των καλπών που θα αναδείξουν τον πρόεδρο του κόμματος. Η επισημοποίηση των υποψηφιοτήτων δεν δημιουργεί καμιά απολύτως διαφοροποίηση σε ο,τι αφορά τα μέτωπα που διατηρούνται ανοιχτά μεταξύ των δύο στρατοπέδων και αφορούν: τον εκλογικό κατάλογο, τη μη αποσαφήνιση της εγγραφής των νέων μελών και την ίση προσβασιμότητα σε αυτόν και των δύο προεδρικών υποψηφίων.

Επισήμως από τα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ διαρρέει ότι ο εκλογικός κατάλογος δεν θα είναι έτοιμος πριν από το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα σε απόσταση αναπνοής από την εκλογική αναμέτρηση και αυτός θα αναρτηθεί στα γραφεία του κόμματος όπου και μπορεί να τύχει ελέγχου ή ενστάσεων από τον όποιο ενδιαφερόμενο.

Το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου συντηρεί και ενισχύει το κατηγορητήριό του κατά του Μάριου Καρογιάν ότι έχει θέσει στη διάθεση της προεκλογικής του εκστρατείας όλον τον κομματικό μηχανισμό και το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος. Επικαλούνται μάλιστα τηλεφωνήματα, που συνεχίζονται παρά τις καταγγελίες, προς νεοεγγραφέντα μέλη, από τον κομματικό μηχανισμό και συνεργαζόμενη με τη δηκοϊκή ηγεσία εταιρεία που προτρέπουν προς στήριξη της υποψηφιότητας του νυν προέδρου του ΔΗΚΟ.

Στο επιτελείο Καρογιάν απορρίπτουν τις καταγγελίες και επιμένουν στις αισιόδοξες εκτιμήσεις για σαρωτική επικράτηση με μεγάλη διαφορά στις κάλπες της 1ης Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας ξεκίνησε στις 9 χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12, με την υποβολή των δύο υποψηφιοτήτων.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή υποψηφιότητας ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, ανέφερε ότι η αξιολόγησή της υποψηφιότητάς του εναπόκειται πλέον στην κρίση των μελών του κόμματος.

«Χαιρετίζω τα παλαιότερα μέλη για την προσήλωση τους στις παραδόσεις μας και τους αγώνες που έκαναν το ΔΗΚΟ πρωταγωνιστή μιας λαμπρής ιστορίας εθνικών και κοινωνικών κατακτήσεων. Καλωσορίζω τα νεώτερα και τα ευχαριστώ για την ελπίδα που μας δίνουν ότι θα συνεχίσουμε μαζί τους τη νέα πορεία ανανέωσης του Κόμματος μας και σωτηρίας της πατρίδας μας».

«Κατάλληλος για την ηγεσία του ΔΗ.ΚΟ. δεν μπορεί να είναι αυτός που το μεταχειρίζεται ως εφαλτήριο προσωπικών φιλοδοξιών».

«Οι εκλογές της 1ης Δεκεμβρίου είναι η μεγάλη ευκαιρία για μία πραγματικά νέα και ελπιδοφόρα αρχή».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος υπέβαλε σήμερα το πρωί την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του ΔΗΚΟ, συνοδευόμενος από πέραν των 200 μελών του ΔΗΚΟ.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση, υπέβαλα την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος. Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση, διεκδικώ τη θέση την οποία τίμησαν στο παρελθόν οι ιστορικοί ηγέτες του Κόμματός μας, Σπύρος Κυπριανού και Τάσσος Παπαδόπουλος. Την 1η Δεκεμβρίου, τα απλά μέλη του ΔΗΚΟ έχουν το δικαίωμα, την εξουσία και τη δύναμη να αποφασίσουν ποιος είναι καταλληλότερος να είναι ο Πρόεδρος του ιστορικού Κόμματός μας. Έχουν το δικαίωμα, την εξουσία και τη δύναμη να αποφασίσουν για το μέλλον του ΔΗΚΟ. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση τους. Και είμαι βέβαιος ότι μαζί θα πετύχουμε την ενότητα ηγεσίας και βάσης. Μαζί θα δώσουμε προοπτική στο Δημοκρατικό Κόμμα».

Την υποψηφιότητά του πρότειναν η Τούλα Χαραλάμπους, τομεάρχης της ΕΟΚΑ, ιστορικό ιδρυτικό στέλεχος του ΔΗΚΟ, πρώην πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ Λάρνακας και η Μαρία Συκοπετρίτου, μέλος της Ε.Ε. ΓΟΔΗΚ Λεμεσού, κόρη της αείμνηστης Τούλας Συκοπετρίτου, ιστορικού ιδρυτικού στελέχους του ΔΗΚΟ.

Την υποψηφιότητα Ν. Παπαδόπουλου στηρίζουν ο Σταύρος Κρεμμός, μέλος ΔΗΚΟ, από τη Λάπηθο Κερύνειας και ο Μαρίνος Μουσιούττας, μέλος ΔΗΚΟ Λευκωσίας, γιος του αείμνηστου ιστορικού ιδρυτικού στελέχους του ΔΗΚΟ και βουλευτή Λευκωσίας Νίκου Μουσιούττα.

Την υποψηφιότητα του Μάριου Καρογιάν πρότειναν δύο πρώην υπουργοί, ο Χρίστος Μαυρέλλης και ο Ανδρέας Μουσιούττας.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024