«Εις το επανιδείν ”Μεγαλέξανδρε”»

Έσπασαν καρδιές στο αντίο του Ντελ Πιέρο

Κόντεψε να γκρεμιστεί το γήπεδο στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης της Γιουβέντους με την Αταλάντα όταν ο Ντελ Πιέρο αποχαιρέτησε για πάντα την αγαπημένη του ομάδα…

Στην τελευταία του παράσταση στην πόλη που λατρεύτηκε (εκκρεμεί ο τελικός Κυπέλλου με τη Νάπολι) ο Ντελ Πιέρο –έχοντας βρει δίχτυα νωρίτερα- αντικαταστάθηκε σε εκείνο το χρονικό σημείο κι αποχαιρέτησε όπως του αρμόζει την ομάδα της καρδιάς του. Οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν 3-1 κι έτσι πανηγυρίζουν αήττητοι τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ιταλία.

Ένα ερώτημα τώρα, είναι πόσους τίτλους έχει πια η Γιουβέντους. Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου –και τις ποινές που επέβαλε η δικαιοσύνη για το Calciopoli- 28, αφού της αφαιρέθηκαν δύο τίτλοι. Είναι βέβαιο πάντως πως για τους «τιφόζι» του συλλόγου από το Τορίνο, που φώναξε μετά την περιπέτεια της Serie B ξανά βροντερό «παρών», τα πρωταθλήματα είναι 30 κι επομένως ένα ακόμη αστέρι θα στολίζει τη φανέλα της ομάδας.

Μεγάλη προσωπική δικαίωση και για τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος ανέλαβε τη Γιούβε το καλοκαίρι και δίχως μεγάλες κουβέντες και πολλά λόγια την οδήγησε στον τίτλο με 23 νίκες και 15 ισοπαλίες, αήττητη δηλαδή, κατόρθωμα που έχουν να επιδείξουν μόνο η Περούτζια το 1979 και η Μίλαν το 1992, σε πρωτάθλημα 30 και 34 αγώνων αντίστοιχα.

Ολόκληρο το παιχνίδι αποτέλεσε «standing ovation» για τον αξεπέραστο Ντελ Πιέρο, ο οποίος αποζημίωσε τους θεατές σκοράροντας στο 28’, ενώ στο τελευταίο ημίωρο ουδείς ενδιαφερόταν για το τι συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος του ιταλικού ποδοσφαίρου περπάτησε γύρω από το γήπεδο και αποθεώθηκε από τον κόσμο.


Πηγή: sport-fm.gr

Ροη Ειδησεων

Αυστρία – Δανία για το UEFA EURO U-17 στο “Τάσος Μάρκου”

Με τον αγώνα Αυστρία - Δανία για τον δεύτερο όμιλο συνεχίζεται σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου…

26 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πράσινο φως για ανέγερση και λειτουργία νέας υπεραγοράς "Αλφαμέγα" στο Παραλίμνι άναψε το Τμήμα Περιβάλλοντος…

26 Μαΐου, 2024

Ριζοκάρπασο: Γιορτάζει ο κατεχόμενος Άγιος Συνέσιος

Γιορτάζει σήμερα ο Άγιος Συνέσιος, επίσκοπος Καρπασίας και η εκκλησία που φέρει το όνομά του…

26 Μαΐου, 2024

Κιλά: Ίσως είναι αυτός ο λόγος που δεν χάνετε βάρος

Πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του Northwestern Medicine, ένα μη κερδοσκοπικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που συνδέεται…

26 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Πήραν το Κύπελλο οι «πράσινοι» στο 97′, στον τελικό των αποβολών

Το εικοστό Κύπελλο της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός. Σε έναν τελικό με κάκιστο θέαμα…

25 Μαΐου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Θα αγόραζα Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό” (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν θα έπαιζε σε κάποια ελληνική ομάδα μετά την καριέρα του στο ΝΒΑ ρωτήθηκε από…

25 Μαΐου, 2024