Τι να κάνετε όταν το παιδί δε συμπαθεί τα παιδιά των φίλων σας

Τις πρώτες φορές που το δικό σας παιδί και το αντίστοιχο της φίλης σας καλούνται να παίξουν μαζί στον ίδιο χώρο, μπορεί να μην τα βρίσκουν και να υπάρχουν γκρίνιες εφεξής. Άραγε τι μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση;

Το ιδανικό θα ήταν να έχει το παιδί δικαίωμα επιλογής να μην παίξει με το παιδί της φίλης μας, πρακτικά όμως αυτό είναι αδύνατον για ευνόητους λόγους. Άρα λοιπόν μια λύση ανάγκης θα ήταν να συναντιέστε κάποιες φορές με τη φίλη σας εκτός σπιτιού και να αφήνετε τα παιδιά σπίτι με τους μπαμπάδες τους.

Σε δεύτερο επίπεδο, θα πρέπει οπωσδήποτε να ακούσετε το παιδί τι έχει να σας πει για αυτή την άρνησή του και όχι απλά να προσπαθήσετε να του επιβάλετε με το ζόρι να ανεχτεί το άλλο παιδάκι για κάποιες ώρες.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ο αρνητισμός να είναι χωρίς λόγο, σε κάποιες άλλες όμως να έχει συγκεκριμένο υπόβαθρο.

Όσο δίκαιοι να είναι οι λόγοι που σας παραθέσει, ενημερώστε το ευγενικά ότι κάποιες φορές θα χρειαστεί να κάνει υποχώρηση και να περάσει χρόνο με το συγκεκριμένο παιδί της φίλης σας κι εσείς με τη σειρά σας να τα πείτε με την ησυχία σας. Ένα απλό παράδειγμα που το μικρό σας θα διδαχθεί την έννοια του συμβιβασμού, που είναι απαραίτητος κάποιες φορές στη ζωή.

Με βάση αυτά που θα σας πει, κάποια θα μπορέσετε να του τα εξηγήσετε υπό άλλο πρίσμα, το οποίο λόγω ηλικίας δεν μπορεί να διανοηθεί. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Ότι κάποιες συμπεριφορές που το ενοχλούν ίσως είναι παρεξηγήσεις.

Προτρέψτε το μικρό σας να δώσει χρόνο στον εαυτό του και στο άλλο παιδί να γνωριστούν καλύτερα και ίσως έτσι γεφυρωθούν κάποιες (αν όχι όλες) οι διαφορές του. Τα βιαστικά συμπεράσματα δεν είναι καλός σύμβουλος!

Τέλος, θέστε στα υπόψη της φίλης σας την κατάσταση για να κάνει μια κουβέντα με το μικρό της μήπως ανακαλύψει ότι κάτι κάνει και δυσκολεύει τη ζωή του παιδιού σας.

Πηγή: Newsbeast