Αμαυρώθηκε για ακόμα μια φορά το ελληνικό και το κυπριακό ποδόσφαιρο

a 200 Ειδήσεις
a 7683 Ειδήσεις

Εκτεταμένα επεισόδια και διακοπή αγώνα σε ΟΑΚΑ και Τσίρειο

Θλιβερά επεισόδια αμαύρωσαν τα δύο ντέρμπι των αιωνίων χθες βράδυ, τόσο στο Τσίρειο μεταξύ ΑΕΛ και Απόλλωνα, όσο και στο ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού… 

ΑΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝ 3-1

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες βράδυ στο Τσίρειο στάδιο, μεταξύ οπαδών του Απόλλωνα και της Αστυνομίας, στο λεμεσιανό ντέρμπι ΑΕΛ και Απόλλωνα, για την 25η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος.

Λόγω ρίψης κροτίδων και βεγγαλικών από μερίδα οπαδών του Απόλλωνα, ο διαιτητής αναγκάστηκε αρχικά να διακόψει για λίγα λεπτά τον αγώνα, ενώ επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση του, και ενώ η ΑΕΛ προηγείτο με 3 -1, το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά.

Ακολούθησε πετροβολισμός αστυνομικών, ενώ στόχο αποτέλεσαν και τα δημοσιογραφικά θεωρεία, με αποτέλεσμα η ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα να γίνει από το χώρο των επισήμων.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και εκτός αγωνιστικού χώρου, με οπαδούς του Απόλλωνα να ρίχνουν πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ από τους πετροβολισμούς σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί και ζημιές σε διάφορα σημεία του Τσιρείου Σταδίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Θλιβερά επεισόδια αμαύρωσαν το ντέρμπι των αιωνίων στο ΟΑΚΑ, το οποίο διεκόπη οριστικά στο 83ο λεπτό με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-1 από το 51′ χάρη σε τέρμα του Τζαμάλ Αμπντούν.

Το σκηνικό της έντασης είχε στηθεί ήδη από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα που έφτανε στο Ολυμπιακό Στάδιο η αποστολή του Ολυμπιακού.

Ομάδα οπαδών του ΠΑΟ επιχείρησε να πλησιάσει την αποστολή και οι αστυνομικοί, για να τους αποτρέψουν, έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Πριν την έναρξη του ματς, οπαδοί των «πρασίνων» επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, στις οποίες εκτόξευσαν φωτοβολίδες και κροτίδες.

Τα πνεύματα ηρέμησαν και ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά χωρίς να δημιουργηθούν έκτροπα, κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Η ηρεμία όπως φάνηκε στη συνέχεια ήταν παροδική, καθώς νέος κύκλος επεισοδίων άνοιξε πριν οι δύο ομάδες βγουν από τα αποδυτήρια για την έναρξη του δευτέρου μέρους του ματς.

Οι οπαδοί που ήταν στο κοντά στα επίσημα προκάλεσαν και πάλι επεισόδια, αφού επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κροτίδες, μπουκάλια, βεγγαλικά και φωτοβολίδες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Οι δράστες ξήλωσαν καθίσματα και πέταξαν σίδερα στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Όσοι ώρα διαρκούσαν οι συγκρούσεις οι δύο ομάδες παρέμειναν στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα το δεύτερο ημίχρονο να αρχίσει με καθυστέρηση 50 λεπτών . Ο διαιτητής άναψε τελικά το πράσινο φως με τη ρητή τοποθέτηση ότι εφόσον δημιουργηθεί το παραμικρό, θα διακόψει το παιχνίδι οριστικά.

Όπερ και εγένετο στο 83ο λεπτό, όταν αναζωπυρώθηκε η ένταση και υπήρχε ο κίνδυνος εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κάκος πήρε τους παίχτες των δύο ομάδων και τους οδήγησε στα αποδυτήρια διακόπτοντας οριστικά το ντέρμπι.

Οπαδοί των πρασίνων εκτόξευσαν φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Στο στάδιο μπήκε και πυροσβεστικό όχημα για να σβήσει φωτιές που είχαν ανάψει σε διάφορα μέρη της κερκίδας.