Κάστανος: «Μάχη» για τον «Μέσι της Κύπρου»

a 11 Γρηγόρης Κάστανος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 737 Γρηγόρης Κάστανος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Οι ειδικοί του ποδοσφαίρου μιλούν για ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι πολλών καρατίων. Ο Κύπριος Γρηγόρης Κάστανος, έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με το ταλέντο του και ήδη οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης ερίζουν για τα δικαιώματα του και στρώνουν εκατομμύρια στα πόδια του για να εξασφαλίσουν την υπογραφή του. Η απόκτηση του, όμως, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι, καθώς αποτελεί τη μεγάλη επένδυση της Γιουβέντους για το μέλλον.

Ο 18χρονος επιτελικός μέσος αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα της πρωταθλήτριας Ιταλίας και κάθε φορά που αγωνίζεται, οι σκάουτερ των μεγάλων ομάδων, στριμώχνονται στις κερκίδες για να τον παρακολουθήσουν. Τον αποκαλούν «ο Μέσι της Κύπρου» και ήδη το κασέ του έχει εκτοξευτεί στα 20 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «gazzetta dello sport» και της «tuttosport» για τον Κάστανο έχουν δείξει, ήδη, ενδιαφέρον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Εβερτον και η Αρσεναλ, αλλά η Γιουβέντους δεν τον αφήνει από τα μάτια της. Ήδη έχει ξεκινήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων προκειμένου η «Γηραιά Κυρία» ν’ αυξήσει τη ρήτρα στο συμβόλαιο του, σε μία προσπάθεια να μη χάσει πρόωρα έναν ποδοσφαιριστή στον οποίο ποντάρει πολλά για το μέλλον.

Ο γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου του 1998 στη Σωτήρα επιθετικός μέσος, ο οποίος αποτελεί μέλος των ακαδημιών της Γιουβέντους εδώ και 2.5 χρόνια, έχει χριστεί ήδη διεθνής με την εθνική ανδρών της Κύπρου (σε ηλικία 17 ετών και 2 μηνών). Η ομάδα του Τορίνο έχει θέσει την τιμή εκκίνησης στα 20 εκατ. προσπαθώντας να εξασφαλίσει ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, δεν είναι όμως σίγουρο πως αυτό θα φανεί αρκετό.

Η εξέλιξη του Κάστανου δε μένει απαρατήρητη και η «tuttosport» αναφέρει για τον νεαρό άσο, με την εκπληκτική τεχνική κατάρτιση: «Είναι ο Μέσι της Κύπρου. Η «Γιούβε» έχει στα χέρια της ένα πολύ όμορφο διαμάντι πάνω στο οποίο πρέπει να επενδύσει στο μέλλον. Αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος αλλά μπορεί να βοηθήσει και αμυντικά. Είχε περάσει με άριστα τα δοκιμαστικά, ενώ συνοδεύεται και με πολύ καλές συστάσεις από τον Πάβελ Νέτβεντ».

Ο Κάστανος ξεκίνησε την καριέρα του στην Ενωση Νέων Παραλιμνίου και τον Ιανουάριο του 2014 τον εντόπισαν οι Ιταλοί σκάουτερ και τον ενέταξαν στις ακαδημίες της Γιουβέντους, αντί, μόλις, 60 χιλιάδων ευρώ! Τον Σεπτέμβριο του 2013 έπαιξε σε τρεις αγώνες με την εθνική Κύπρου κάτω των 17. Έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών Κύπρου στις 28 Μαρτίου στον αγώνα με το Βέλγιο, όπου πέρασε ως αλλαγή στη θέση του αρχηγού Κωνσταντίνου Μακρίδη τα τελευταία έξι λεπτά.

Ο Κάστανος αναμένεται την επόμενη σεζόν να «προαχθεί» στην πρώτη ομάδα, καθώς ο τεχνικός της διάσημης ιταλικής ομάδας, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, τον παρακολουθεί στενά και έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του. Μάλιστα στο φιλικό παιχνίδι της Γιουβέντους με την Σάουθ Τσάινα στο Χονγκ Κονγκ τον περασμένο Ιούλιο, ο 18χρονος Κύπριος έπαιξε σε όλο το 90λεπτο και μάλιστα είχε καλή απόδοση βοηθώντας την πρωταθλήτρια Ιταλίας να φτάσει στη νίκη με 2-1. Ο Αλέγκρι έδωσε ευκαιρία σε όλους τους παίκτες του, αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κάστανος ήταν ο μοναδικός παίκτης που έμεινε στο χορτάρι και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης.

Χθες μάλιστα ο Κάστανος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Γιουβέντους στη νίκη με 2-1 επί της Σεβίλης, στο Champions League των νέων. Ο Κύπριος άσος δημιούργησε με ασίστ το πρώτο γκολ της ομάδας του, ενώ στις κερκίδες ήταν και πάλι σκάουτερ μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων για να τον παρακολουθήσουν.

Πηγή: SigmaLive