Γ.Καρούσος: «Δεν υπάρχουν κυκλώματα στην Αγία Νάπα»

CEB1 1408 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1408 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ο Γιάννης Καρούσος μίλησε σε συνέντευξη του στο Sigmalive για το όραμά του, τους στόχους, τα έργα, αλλά και το μέλλον της Αγίας Νάπας.

«Η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου αποτελούσε για χρόνια τον φτωχό συγγενή και ήταν παραμελημένη»


«Πλέον οι Δήμοι της επαρχίας Αμμοχώστου, διεκδικούν ως μια ενιαία φωνή, κάτι που δίνει τεράστια δυναμική στις επιδιώξεις όλων μας»


«Στόχος μας, είναι να κάνουμε την Αγία Νάπα, μια ζωντανή, κοσμοπολίτικη και γεμάτη εμπειρίες για τον κάθε τουρίστα, πόλη και προορισμό»

«Αύξηση του τουρισμού τον Απρίλιο»

Ο τουρισμός τον Απρίλιο όντως παρουσιάζει μια αύξηση, σημειώνει ο κ. Καρούσος. «Η Αγία Νάπα ευτυχώς έχει καταφέρει να κτίσει στον Αθλητικό τουρισμό, να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές και με μεθοδικότητα και σωστό προγραμματισμό να αξιοποιήσει σωστά τις υποδομές αυτές».

Ο κ.Καρούσος έδωσε μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι οι Δήμοι της ελεύθερης περιοχής Αμμόχωστου κατάφεραν να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας και να εκφράζουν μια ενιαία φωνή. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καρούσο, το γεγονός αυτό έχει προσδώσει νέα δυναμική στη διεκδίκηση, με προγραμματισμό, δυναμισμό και στοιχεία τεκμηριωμένα.

Χαρακτήρισε επίσης, τη συνεργασία με τους γύρω δήμους ως εξαιρετική και άκρως αποδοτική.

Η αντίληψη του κόσμου για τον τουρισμό της Αγίας Νάπας, μας αδικεί.

Παρεξηγημένη χαρακτήρισε την άποψη που επικρατεί για την ποιότητα των τουριστών που προσελκύει η Αγία Νάπα. Στην Αγία Νάπα, τόνισε, υπάρχουν πάνω από 25000 τουριστικές κλίνες, εκ των οποίων μόνο οι 3000 είναι για τη νεολαία την οποία όλοι καταδικάζουν.

«Στόχος μας, είναι να κάνουμε την Αγία Νάπα, μια ζωντανή, κοσμοπολίτικη και γεμάτη εμπειρίες για τον κάθε τουρίστα, πόλη και προορισμό. Με την εκλογή μου στη Δημαρχεία της Αγίας Νάπας, εφαρμόσαμε τη στρατηγική ολοκληρωμένης τουριστικής εμπειρίας για τον κάθε επισκέπτη του Δήμου μας.

«Δεν υπάρχουν κυκλώματα της νύχτας στην Αγία Νάπα»

«Δεν υπάρχουν κυκλώματα της νύχτας στην Αγία Νάπα», δήλωσε εμφαντικά ο Γιάννης Καρούσος. «Προειδοποιούμε», συνέχισε, «όποιον νομίζει ότι μπορεί να έρθει στην Αγία Νάπα και να συμπεριφερθεί με τρόπους και μεθόδους που εφαρμόζουν τα κυκλώματα της νύχτας, να μην έρθει, γιατί η Αγία Νάπα δεν έχει χώρο για τέτοιες πρακτικές».

Τα τελευταία χρόνια μόνο ένα κρούσμα υπήρξε στην Αγία Νάπα, σύμφωνα με τον κ.Καρούσο, αυτό του πενταπλού φόνου και αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό όπως όλα έδειξαν.

Δραματική έκκληση για ενδυνάμωση της αστυνόμευσης στην Αγία Νάπα

Το βασικό πρόβλημα το οποίο είναι και διαχρονικό, συνέχισε, είναι ότι η Αστυνομία είναι διαρκώς υποστελεχωμένη. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι αποτελούν τη δύναμη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, σύμφωνα με τον ίδιο, να ανταπεξέλθουν και τα καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας ζητά επιτακτικά την ενδυνάμωση του Αστυνομικού Σταθμού με επιπρόσθετη δύναμη, η οποία θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στο να αποφεύγονται κάποια αρνητικά μεμονωμένα περιστατικά.

Επενδύσεις και στρατηγικός σχεδιασμός

Πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι να δημιουργήσουμε σημεία αναφοράς, πάρκα, αξιοθέατα. Οτιδήποτε υλοποιούμε στον τομέα του τουρισμού, θέλουμε να δημιουργεί και μια νέα εμπειρία στον επισκέπτη, έτσι ώστε να νιώθει πάντα την ανάγκη να επιστρέφει», αναφέρει ο κ. Καρούσος.

Μαρίνα Αγίας Νάπας

Η μαρίνα Αγίας Νάπας είναι μια εξολοκλήρου ιδιωτική πρωτοβουλία και επένδυση, η οποία σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, θα βάλει την Αγία Νάπα, στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αγίας Νάπας, η συγκεκριμένη μαρίνα θα αποτελεί στολίδι της Μεσογείου, θα σηματοδοτεί ένα σημείο εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία από χώρες όπως ο Λίβανος και το Ισραήλ καθώς η απόσταση που χωρίζει τις εν λόγω περιοχές είναι μόλις 180 χιλιόμετρα.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα δώσει θέσεις εργασίας σε περισσότερους από 850 συμπολίτες μας κατά την περίοδο κατασκευής της, αλλά και πάνω από 350 κατά τη λειτουργία της.

Σε σχέση με το πρακτικό κομμάτι, αυτό δηλαδή της κατασκευής της μαρίνας, αυτή την περίοδο έχουν ανοιχτεί οι προσφορές σχετικά με την κατασκευή του λιμενικού κομματιού μόνο. Του κομματιού δηλαδή που θα φιλοξενεί τα σκάφη. Ενδεχομένως η κατασκευή να ξεκινήσει τους αμέσως επόμενους μήνες.

Ο χώρος για τη Μαρίνα Αγίας Νάπας, έχει ήδη βρεθεί, έχουν τοποθετηθεί και οι σχετικές πινακίδες που καθοδηγούν στο χώρο. Το μόνο που απομένει τώρα, είναι από τα σχέδια να περάσουμε στις πράξεις.

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου

Ένα ακόμα εξαιρετικής σημασίας έργο για την Αγία Νάπα, σύμφωνα με το Δήμαρχο της είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Σε πρώτο στάδιο προκηρύχθηκαν προσφορές για την ανάπλαση από το Λιμανάκι Αγίας Νάπας μέχρι και την παραλία Περνέρας Αγίας Νάπας.

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα γίνει ανάπλαση μέχρι το Nissi Beach και τελικός στόχος και όραμα είναι η ενοποίηση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, μέχρι και το Λιοπέτρι.

Ο σχεδιασμός προνοεί ανάπλαση των κεντρικών δρόμων της Αγίας Νάπας, του Μοναστηριού Αγίας Νάπας, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει Αρχαιολογικό Μουσείο, εκπαιδευτικό κέντρο, ερευνητικό κέντρο και όχι μόνο.

Υπάρχουν επίσης στα σχέδια πολλά έργα ήδη, όπως η γενικότερη ανάπλαση του Κέντρου της Αγίας Νάπας, για τα οποία αναζητεί ο Δήμος Αγίας Νάπας χρηματοδότηση, έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην υλοποίηση τους.

Πηγή: SigmaLive