Εντός των επόμενων μηνών αρχίζουν τα έργα για κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας

CEB1 17 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις
Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να υπογραφούν τα συμβόλαια με την εταιρεία, η οποία θα κερδίσει την προσφορά για κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας και αμέσως μετά την κατάθεση του θεμέλιου λίθου θα ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα.

CEB1 1444 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος «η επενδυτική εταιρεία Μ.Μ. Makronisos Marina Ltd, έχει ενημερώσει το Δήμο Αγίας Νάπας ότι έχουν ανοιχτεί οι προσφορές αναφορικά με τη δημιουργία της μαρίνας Αγίας Νάπας. Συνολικά 7 εταιρείες υπέβαλαν προσφορά για υλοποίηση της μαρίνας και μεταξύ αυτών υπάρχουν κυπριακές αλλά και διεθνείς εταιρείες καθώς και κοινοπραξίες, που εμείς εκτιμούμε ως ιδιαίτερα θετικό στοιχείο».

Πρόσθεσε ότι «η εταιρεία αξιολογεί τις προσφορές που έχουν ληφθεί και αναμένεται εντός των επόμενων μηνών να υπογραφεί το συμβόλαιο με την νικήτρια εταιρεία. Ακολούθως θα αρχίσει η υλοποίηση της μαρίνας Αγίας Νάπας, του μεγαλύτερου έργου που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία μόλις πριν από λίγες μέρες εξήλθε από το μνημόνιο».

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, «μέσα στο καλοκαίρι του 2016 αναμένεται να τοποθετηθεί ο θεμέλιος λίθος και να ξεκινήσουν τα έργα για τη μαρίνα. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, τα λιμενικά έργα για τη μαρίνα θα χρειαστούν τρία χρόνια για την ολοκλήρωση τους και τα υπόλοιπα έργα άλλα δύο, δηλαδή μέχρι το 2021 η μαρίνα της Αγίας Νάπας θα είναι έτοιμη προς χρησιμοποίηση».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε επίσης ότι «οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν πως ο επενδυτής έχει προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις του έργου, τις οποίες πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε και στους δημότες μας. Με την ολοκλήρωση της η μαρίνα θα είναι ένα στολίδι της Μεσογείου και όχι μόνο, η οποία αναμένουμε ότι θα αποφέρει όφελος προς την Κυπριακή Δημοκρατία πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ».

Είπε ακόμα ότι «η τοποθεσία όπου θα κατασκευαστεί η μαρίνα έχει οριστεί μετά το εκκλησάκι της Αγίας Θέκλας μέχρι την περιοχή Μακρόνησου και το κόστος του έργου υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 220 περίπου εκατομμύρια ευρώ».

Η μαρίνα θα περιλαμβάνει «επαύλεις, διαμερίσματα, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, καφέ, μπουτίκ και διάφορα καταστήματα.

Η ίδια η μαρίνα θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει 600 σκάφη μήκους από 10 μέχρι 60 μέτρων, ενώ θα μπορεί να παρέχει και υποστηρικτές εργασίες δηλαδή μικρές επιδιορθώσεις και επισκευές».

Υπολογίζεται ότι το έργο θα περιλαμβάνει εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις συνολικής έκτασης περίπου 30.000 τετραγωνικών μέτρων, γραφεία διοίκησης έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων και περίπου 850 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, «θα δημιουργηθεί πλατεία, η οποία θα προσφέρεται για διεξαγωγή εκδηλώσεων και διαφόρων άλλων πολιτιστικών διοργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της μαρίνας Αγίας Νάπας, αναμένεται να δημιουργηθούν 800 θέσεις εργασίας, με την πλειοψηφία των εργαζομένων να αποτελείται από κατοίκους της περιοχής, ενώ άλλες 350 θέσεις θα δημιουργηθούν για τη λειτουργία της».

Πηγή: ΚΥΠΕ