Σφοδρές επικρίσεις Εισαγγελέα κατά Αναστασιάδη

Με τη συνδρομή και υπόθαλψη του Ανώτατου Άρχοντα της χώρας οι κατηγορούμενοι μετατρέπονται σε κατηγόρους, κατά τρόπο που προκαλεί ντροπή, αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

“Παρακολούθησα με πολλή προσοχή τόσο τις δηλώσεις του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα όσο και την ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Απαξιώ να απαντήσω καθ΄οιονδήποτε τρόπο σε όσα αστήρικτα λέχθηκαν προς δημιουργία προπετάσματος καπνού και αποπροσανατολισμού” αναφέρει ο κ. Κληρίδης σε γραπτή δήλωση.

Δυστυχώς, προσθέτει, “βλέπω να διαψεύδονται και οι τελευταίες προσδοκίες που είχα για ένα καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου”.

“Ακολουθούνται με ευλάβεια όλες οι νόμιμες και συνταγματικές διαδικασίες και τελικά οι κατηγορούμενοι μετατρέπονται σε κατηγόρους, με τη συνδρομή και υπόθαλψη του Ανώτατου Άρχοντα της χώρας. Ντροπή!” καταλήγει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε γραπτή, δημόσια τοποθέτηση προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στη σκιά των όσων έχουν εκτυλιχθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας αναφορικά με την έρευνα Καλλή, τη δημοσιοποίησή του από τον Γενικό Εισαγγελέα, αλλά και την απάντηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

«Οι εξελίξεις στη Νομική Υπηρεσία του κράτους μου προκαλούν βαθύτατη θλίψη και προβληματισμό. Συμμερίζομαι όχι μόνο τα αισθήματα ανασφάλειας και απογοήτευσης που ο κυπριακός λαός αισθάνεται, αλλά και τα ερωτηματικά που του έχουν δημιουργηθεί όταν εκτοξεύονται τέτοιες κατηγορίες και καταγγελίες» τονίζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Παράλληλα, ο Νίκος Αναστασιάδης τονίζει: «Θεωρώ πως όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να τύχουν ταχύτατης, ενδελεχούς και αντικειμενικής διερεύνησης και ως εκ τούτου το Υπουργικό Συμβούλιο στην ερχόμενή του συνεδρία, θα μελετήσει, στο πλαίσιο του Συντάγματος και των κείμενων Νόμων, το διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών προς διερεύνηση των όσων νέων στοιχείων έχουν δει το φως της δημοσιότητας».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον κυπριακό λαό ότι, όπως μέχρι σήμερα έχουμε αποδείξει ότι η Κυβέρνηση είναι άτεγκτη στην πάταξη της όποιας μορφής διαπλοκής από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υστερήσουμε σε αποφασιστικότητα» αναφέρει καταληκτικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: InBusiness

Ροη Ειδησεων

Φονικό στην Ορμήδεια – Νεκρός Ελληνοκύπριος μετά από πυροβολισμούς

Νεκρός με τραύμα στο κεφάλι, από πυροβόλο όπλο, εντοπίστηκε άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν…

26 Ιουνίου, 2024

Σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία – Πότε τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση

Κίτρινη Προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η Προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύει από…

26 Ιουνίου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Μουσικοχορευτική παράσταση από τις σχολές “Voice and Music by Marianna” και “Art de Ballet”

Η σχολή "Voice and Music by Marianna " της Μαριάννας Χατζηχρίστου και η σχολή Μπαλέτου…

25 Ιουνίου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Στη φυλακή δύο χρόνια 22χρονος διακινητής μεταναστών

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, σε 22χρονο, ο οποίος κρίθηκε…

25 Ιουνίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στα γραφεία του νεοσύστατου Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κου Κωνσταντίνου Ιωάννου,στα γραφεία του νεοσύστατου…

25 Ιουνίου, 2024

Πυρκαγιά Ανώγυρα: Διέμενε παράνομα στην Κύπρο ο ύποπτος – Εντοπίστηκε να κρύβεται με 8.000 ευρώ

Διάταγμα κράτησης για περίοδο έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 32χρονου, ως ύποπτου…

25 Ιουνίου, 2024