“Αρχαία Τραγωδία” με Ιρλανδία!

a 101
a 2022

Η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε για την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016 από τη Βόρειο Ιρλανδία στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με 0-2.

Πλέον, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι το αντιπροσωπευτικό ελληνικό συγκρότημα μετρά μόλις μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Έτσι, έχει κάνει τη… ζωή της για πρόκριση αρκετά δύσκολη αφού κι η Ρουμανία νίκησε τη Φινλανδία εκτός έδρας με 0-2.

Για τη Βόρειο Ιρλανδία, ο Γουόρντ άνοιξε το σκορ στο 9′ κι ο Λάφερτι στο 51′ διαμόρφωσε το τελικό 0-2΄. Eτσι, η ομάδα του Ρόι Κάρολ έχει ξεκινήσει με στον όμιλο με ένα απίστευτο 3/3!

Το ματς

Άτολμη, άνευρη και με… κανένα φαγητό σου μενού των επιθέσεων η Εθνική Ελλάδος μπήκε να «χτυπήσει» τη Βόρειο Ιρλανδία σε ένα ματς που έπρεπε να πάρει οπωσδήποτε.

Ωστόσο, το μόνο αξιοσημείωτο που έχουμε να θυμόμαστε από το πρώτο ημίχρονο είναι η φάση του Καρέλη στο 33΄.

Από την άλλη, οι Ιρλανδοί είχαν σαφώς πιο οργανωμένο πλάνο στο παιχνίδι τους το οποίος εξελίχτηκε τέλεια μιας και στο 9’ο Γουόρντ τους άνοιξε το σκορ.

Στο 45’ μάλιστα ο Λάφερτι είχε δοκάρι, ενώ απέναντι σε Μανωλά και Παπασταθόπουλο τα πήγε εξαιρετικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο το 4-2-4 του Ρανιέρι έγινε 4-3-3 με τον Σάμαρη να μπαίνει στον αγώνα, αντί του Αθανασιάδη.

Ωστόσο και αυτό το… πείραμα δεν πέτυχε. Ο Λάφερτι στο 54’ νίκησε τους Σταφυλίδη και Καρνέζη και έκοψε τα πόδια των παικτών του Ρανιέρι.

Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα για την Εθνική μας που δεν είχε καμία καλή στιγμή στο ματς από εκεί και πέρα. Το παιχνίδι τελείωσε νωρίς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα (16’ Σταφυλίδης), Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς (67’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (46’ Σάμαρης), Μήτρογλου.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΌλεϊ, Χιουζ, Φέργκιουσον (79’ Ριβς), Ντέιβις, Μπερντ, Νόργουντ, Έβανς, Γουόρντ (59’ ΜακΓκίβερν), Λάφερτι (72’ Μαγκινις).