Εξελίξεις και παρασκήνιο στο ΔΗΚΟ

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο Δημοκρατικό Κόμμα μετά την αιφνίδια κατά κάποιους παραίτηση από την Γραμματεία, του Δήμαρχου Πάφου Σάββα Βέργα.

Διαστάσεις παίρνουν οι εσωκομματικές ενέργειες των δύο υποψηφίων για την Προεδρία του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν και Νικόλα Παπαδόπουλου.

Και αυτά την ώρα που στο παιχνίδι των εσωκομματικών εξελίξεων μπαίνει πλέον και ο Μάρκος Κυπριανού, με υψηλή στόχευση. Στον πρώην Υπουργό έγινε πρόταση, όπως πληροφορούμαστε, από τον κύριο Καρογιάν προσωπικά για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου. Ωστόσο ο Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος σημειώνεται βρίσκεται σε διακοπές, δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Κάτι το οποίο θα πράξει μετά την επιστροφή του αρχές Αυγούστου και αφού πρώτα διαβουλευθεί με όλα τα στελέχη του κόμματος.

Οι αποφάσεις του Μάρκου Κυπριανού δεν θα είναι άσχετες με τα όσα λαμβάνουν χώρα στο ΔΗΚΟ μετά την παραίτηση του κυρίου Βέργα από την Γραμματεία η οποία συνοδεύτηκε από βολές εναντίον του Προέδρου του κόμματος Μάριο Καρογιάν.

Όπως πληροφορείται ο Αντέννα κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Πάφου με τον κύριο Καρογιάν προχθές ο κύριος Βέργας παρουσιάστηκε έντονα ενοχλημένος επειδή δεν προκρίθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος ως πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Επικοινωνήσαμε με τον κύριο Βέργα ο οποίος το επιβεβαίωσε ενώ επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες του Αντέννα ότι η απόφαση του έχει να κάνει και με το πολιτικό του μέλλον το οποίο θεωρεί ότι δεν διασφαλίζεται από τον κύριο Καρογιάν.

Κλείνοντας να σας πω ακόμη ότι την ίδια μέρα που υπέβαλε παραίτηση, ο κύριος Βέργας είχε κατ ιδίαν συνάντηση στο ξενοδοχείο Χίλτον με τον ανθυποψήφιο του κυρίου Καρογιάν, Νικόλα Παπαδόπουλο κατά την οποία άρχισε συζήτηση για τις βάσεις συνεργασίας και κομματικής αξιοποίησης του, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Πηγή: ΑΝΤ1

Ροη Ειδησεων

Καταγγελία από ΚΔ για «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα για εικονικούς φοιτητές

Σε καταγγελία «ακαδημαϊκών ιδρυμάτων» στα κατεχόμενα προχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία προς τον Ευρωπαϊκό Φορέα για…

17 Ιουνίου, 2024

Σκοπευτήριο Παραλιμνίου: Δεύτερη φετινή νίκη για τον Ιάσονα Τζιοβάνη στο ΚΟΜΠΑΚ

Δεύτερη φετινή νίκη για τον Ιάσονα Τζιοβάνη στο ΚΟΜΠΑΚ. Τη δεύτερη του νίκη σε τρείς…

17 Ιουνίου, 2024

Κενές θέσεις δασοπυροσβεστών στο Τμήμα Δασών – Όλες οι πληροφορίες

Ανακοίνωση για υποβολή αιτήσεων για πλήρωση νέων μόνιμων θέσεων δασοπυροσβεστών στο Τμήμα Δασών- 2024«ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ…

17 Ιουνίου, 2024

Μεσόγειος: Δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο, λέει γερμανική ανθρωπιστική οργάνωση

Η RESQSHIP, που διαχειρίζεται σκάφος διάσωσης μεταναστών, το Nadir, ανακοίνωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ…

17 Ιουνίου, 2024

Ανησυχία ΠΑΣΥΔΥ για εργοδότηση νοσηλευτών από τρίτες χώρες

Ανησυχία εκφράζει Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ), ως προς την προσπάθεια που επιχειρείται από διάφορους…

17 Ιουνίου, 2024

Καμπανάκι κινδύνου για το θανατηφόρο σύνδρομο στρεπτόκοκκου – Σε ποια χώρα σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων

Σχεδόν 1.000 κρούσματα μιας θανατηφόρου λοίμωξης μετρά η Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός…

17 Ιουνίου, 2024