Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία από την πόλη Γκελεντζίκ

ayianapa Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
ayianapa 1 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Την προθυμία του Δήμου Αγίας Νάπας να ανταποκριθεί θετικά στο ενδιαφέρον του Δήμου Γκελεντζίκτης Περιφέρειας Κρασνοντάρ της Ρωσικής Ομοσπονδίας για διδυμοποίηση και αμοιβαία συνεργασία με την Αγία Νάπα, εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος σε πρόσφατη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με το Δήμαρχο κ. Χριέστιν Βίκτορ και τη συνοδεία του.

ayianaoa2 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Από πλευράς του Δήμου Γκελεντζίκ παρέστησαν η Αντιδήμαρχος κα. Κωνσταντίνοβα Τατιάνα, ο Δήμαρχος της Κωμόπολης Αρχίπο-Οσίποφκα κ. Κουζμίν Ντιμγιάν, ο Δήμαρχος της Κωμόπολης Καπαρτίνκα κ. Κιάλοφ Γκριγόρι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Γκελεντζίκ κ. Σαλάχοφ Αφλατόν και από το Δήμο Αγίας Νάπας η Πολιτιστική Λειτουργός κα. Μαρία Τοφινή Τσαντίλα.

ayianapa1 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Η συνάντηση έγινε εφικτή μετά από εισήγηση του γενικού πρόξενου της Κύπρου στο Κρασνοντάρ κ. Νίκου Βασιλείου, στο πλαίσιο των ενεργειών του για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας και με αφορμή της ανεπίσημης επίσκεψής τους στην Κύπρο.

ayianapa3 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Καλωσορίζοντας την Ρωσική αντιπροσωπεία ο κ. Καρούσος εξέφρασε την ευαρέσκειά του που ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ρωσίας, επέδειξε ενδιαφέρον να διδυμοποιηθεί με την Αγία Νάπα και αυτό από μόνο του ανέφερε αποτελεί μεγάλη τιμή για το Δήμο.

ayianapa4 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στη συνέχεια οι δύο δήμαρχοι προέβησαν στην αλληλοενημέρωση για την ιστορία, τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα της κάθε πόλης και αντάλλαξαν απόψεις κοινού ενδιαφέροντος κυρίως σε θέματα τουρισμού, και κοινωνικοοικονομικού ενδιαφέροντος καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι δύο πόλεις έχουν πολλά κοινά σημεία και μια μεταξύ τους συνεργασία όπως επισήμαναν θα είναι προς το όφελος και των δύο Δήμων.

ayianapa5 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ο κ. Καρούσος αποδέχθηκε την πρόταση του ομολόγου του για επίσημη επίσκεψη στο Γκελεντζίκ τους προσεχείς μήνες, η ημερομηνία της οποίας θα διευθετηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ακολούθησε μεταξύ των δύο πλευρών ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος μαζί με την αντιπροσωπεία επισκέφθηκαν διάφορα σημεία κατά μήκος της πράσινης γραμμής όπου τους ενημέρωσε για το πολιτικό μας πρόβλημα, για την κατεχόμενη γη μας και για την παρούσα κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νησί. Επισκέφθηκαν επίσης το Κάβο Γκρέκο, τη Μαρίνα και την παραλία Νησί.

Πριν από τη συνάντηση προηγήθηκε ξενάγηση στα Μνημεία, στα αξιοθέατα και στα σπουδαιότερα σημεία αναφοράς της πόλης από την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου κ. Μαρία Τοφινή Τσαντίλα.