Παραλίμνι: Πυροβόλησε στον αέρα για να εκφοβίσει ακτιβιστές

CEB1 34 Αμπελοπούλια, Αστυνομία, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 51 Αμπελοπούλια, Αστυνομία, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου

Στη σύλληψη 50χρονου από το Παραλίμνι προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία για υπόθεση ρίψης πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης, τέσσερα μέλη της οργάνωσης Committee Against Bird Slaughtering (CABS), δύο γυναίκες από το Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας 21 και 22 ετών και δύο άντρες από την Ιταλία ηλικίας 39 και 45 ετών βρίσκονταν σε αγροτική περιοχή στο Παραλίμνι, όπου εντόπισαν αριθμό ξοβέργων τοποθετημένα σε δέντρα σε μη περιφραγμένο χωράφι.

Στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν, δέχθηκαν απειλές από 50χρονο από το Παραλίμνι, ο οποίος τους ζήτησε να απομακρυνθούν από την περιοχή. Ο 50χρονος, ακολούθως, στην προσπάθειά του να τους εκφοβίσει, πήρε ένα κυνηγετικό όπλο και έριξε αριθμό πυροβολισμών στον αέρα.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν εξασφαλίστηκε μαερτυρία εναντίον του 50χρονου από το Παραλίμνι. Εναντίον του εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης και στις 20:50 συνελήφθηκε στο Παραλίμνι.

Ανακρίθηκε γραπτώς και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένα κυνηγετικό πυροβόλο όπλο και τέσσερα πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος “12”, και ακολούθως τέθηκε υπό κράτηση.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια που ο ύποπτος βρισκόταν στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου για ανάκριση, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα μαζεύτηκαν 40-50 άτομα τα οποία προέβησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία κατά των ακτιβιστών, η οποία στη συνέχεια έληξε ειρηνικά.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

SotiraNews