Απονέκρωση του θαλάσσιου βυθού στην ελεύθερη Αμμόχωστο από το χλώριο στις πισίνες

64 Ειδήσεις

Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε με την απονέκρωση του βυθού, ως τίμημα για την απόλαυση της πολυτέλειας μιας πισίνας; Μήπως όμως δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες που έχει στο περιβάλλον η αλόγιστη απόρριψη χλωρίου, το οποίο σκοτώνει όλους τους έμβιους οργανισμούς. Οι ψαράδες και οι δύτες στην ελεύθερη Αμμόχωστο γίνονται καθημερινά μάρτυρες μιας σταδιακής απερήμωσης του βυθού… 

Το χλώριο δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον στους ζωντανούς οργανισμούς, εξηγεί ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι απλές μορφές ζωής, όπως είναι τα οστρακοειδή, εξαφανίζονται σταδιακά από το βυθό.

Μεγάλη ζημιά προκαλεί στη θάλασσα της ελεύθερης Αμμοχώστου, η παράνομη αλίευση στα κατεχόμενα με παράδοξες μεθόδους, όπως είναι ο μαζικός δηλητηριασμός ψαριών με φυτοφάρμακα, ή οικιακή χλωρίνη. Η μείωση της ποσότητας του αλιεύματος, εκτός από τη θαλάσσια μόλυνση, αποδίδεται επίσης στην παρουσία λαγοκεφάλων, του ψαριού που μετανάστευσε στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ, και εξολοθρεύει μαζικά, τα ψάρια της περιοχής.

Πηγή: SigmaLive