Σαμαράς: «Δραχμή σημαίνει θάνατος»

a 220 Ειδήσεις
a 6348 Ειδήσεις
“Τέλος στο σπάταλο κράτος”

Η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε υποτίμηση της τάξης του 50% έως 70%, τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς και επισημαίνει ότι «δραχμή σημαίνει θάνατος»… 

Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε επίσης, ότι η πόλωση που παρατηρείται μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές είναι φυσιολογική, δεδομένου του διακυβεύματος. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», αλλά «Ευρώπη ή δραχμή» και σημείωσε ότι το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, της ασφάλειας, ακόμα και της ΑΟΖ, είναι ζητήματα που διχάζουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι καταγγελία του Μνημονίου σημαίνει ρήξη και επιστροφή στη δραχμή. Ακόμη, ο κ. Σαμαράς επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ για τα περί επανακρατικοποιήσεων, τασσόμενος υπέρ του «λιγότερου κράτους». Ο ίδιος, όπως είπε, στοχεύει στο να χτυπήσει την καρδιά του σπάταλου κράτους, αλλά όχι μέσω απολύσεων. Αναφερόμενος στο περιστατικό της αυτοδικίας στην Παιανία, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Όταν το κράτος απουσιάζει, επόμενο είναι να δημιουργούνται οι συνθήκες για τέτοια επεισόδια».

Αντρέας Πιερή/Αλήθεια