Ξεκάθαρο προβάδισμα Αναστασιάδη δείχνει νέα δημοσκόπηση

a 156 Ειδήσεις
a 5632 ΕιδήσειςΤην ώρα που ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται να διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα στην κούρσα των προεδρικών εκλογών ένα εξαιρετικά αμφίρροπο άκρως ενδιαφέρον για το ποιος εκ των δυο θα βρίσκεται στον Β γύρο ανάμεσα στον Σταύρο Μαλά και τον Γιώργο Λιλλήκα, είναι σε εξέλιξη.

Αυτό προκύπτει μέσα από τα ευρήματα μεγάλης δημοσκόπησης της Κυριακάτικης εφημερίδας “ΣΗΜΕΡΙΝΗ” και του SIGMA για της επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 34,7% λαμβάνει ο Νίκος Αναστασιάδης, με τον Σταύρο Μαλά να ακολουθεί με 18,5% και τον Γιώργο Λιλλήκα με 17,4%. Η αποχή ανέρχεται στο 10,9% ενώ 13,8% δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει.

a 1 Ειδήσεις

Σε σχέση με δημοσκόπηση της Σημερινής από τον περασμένο Ιούλη ο Νίκος Αναστασιάδης καταγράφει αύξηση των ποσοστών του κατά 2% ενώ η αποχή περιορίζεται από το 14% στο 11%

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος ευρήματα της δημοσκόπησης είναι αυτά που αφορούν τις συσπειρώσεις των κομμάτων γύρω από τους υποψηφίους που υποστηρίζουν.

Στο σενάριο δεύτερου γύρου μεταξύ Σταύρου Μαλά και Γιώργου Λιλλήκα, ο Νίκος Αναστασιάδης επικρατεί εύκολα με 43,4 και 38,8% αντίστοιχα.

a1 Ειδήσεις

a2 1 Ειδήσεις

Ο ΔΗΣΥ είναι το κόμμα με την μεγαλύτερη και υψηλή για την εποχή συσπείρωση σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, που όπως φαίνεται μέσα από την έρευνα, για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να ανεβάσουν τις στροφές της κομματικής του μηχανής.

a3 Ειδήσεις

H συσπείρωση του ΑΚΕΛ ανέρχεται στο 61,6%.

a4 Ειδήσεις

Ειδικότερα σε ότι αφορά το ΔΗΚΟ που είναι χρονικά το τελευταίο κόμμα που έλαβε απόφαση για το ποιόν υποψήφιο θα υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές, το σχετικό εύρημα δείχνει σημαντική απόκλιση ανάμεσα στην επιλογή της ηγεσίας και τις προθέσεις της πλειοψηφίας της βάσης του. Στο 61% ανέρχεται η συσπείρωση της ΕΔΕΚ.

a5 Ειδήσεις

a6 Ειδήσεις

Ο Νίκος Αναστασιάδης επικρατεί σε όλες τις επαρχίες πλην της Πάφου, όπου εκεί ο Γιώργος Λιλλήκας έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο Σταύρος Μαλάς λαμβάνει ψηλό ποσοστό στην επαρχία Λάρνακας (25,5%) παρόλο που και εκεί επικρατεί ο Νίκος Αναστασιάδης με 38,7%.

a7 Ειδήσεις

Μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα ο αναλυτής ερευνών, Γιώργος Σολωμού και ο εκλογικός αναλυτής, Δρ. Νάσιος Ορεινός, ανέλυσαν τα μηνύματα πίσω από τη δημοσκόπηση του Sigma.

Πηγή: ΣΗΜΕΡΙΝΗ