Αρχίζουν στα κατεχόμενα τα έργα για διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας

CEB1 5 Ειδήσεις, Κυπριακό
Κατακυρώθηκε προσφορά για τα οδικά έργα στα κατεχόμενα, που θα επιτρέψουν τη διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων Λεύκας/Απλικίου και της Δερύνειας.

CEB1 1644 Ειδήσεις, Κυπριακό

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του λεγόμενου υπουργού εσωτερικών και εργασίας, Ασίμ Ακανσόι, ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε από την UNDP για το άνοιγμα των δύο οδοφραγμάτων έχει ολοκληρωθεί και τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν αποδεσμευτεί. Η προσφορά κατακυρώθηκε στην εταιρεία M-Tas & Ahmet Korukoglu Ltd και ο σχεδιασμός για τα οδικά έργα στα κατεχόμενα, στα δύο σημεία διέλευσης έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, τα οδικά έργα στη νότια πλευρά των οδοφραγμάτων θα γίνουν με χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η επέκταση και η ασφαλτόστρωση του μικρού τμήματος του δρόμου μεταξύ των δύο σημείων ελέγχου στο οδόφραγμα της Λεύκας θα γίνει από δικοινοτική κοινοπραξία με χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατία, ύστερα από προκήρυξη διαγωνισμού από την UNDP.

Προστίθεται ότι ο δρόμος στην ελληνοκυπριακή πλευρά του οδοφράγματος Λεύκας/Απλικίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο.

Αναφέρεται ακόμα ότι η οικονομική βοήθεια από την ΕΕ προορίζεται μόνο για την κατασκευή των δρόμων και ότι θα γίνει αίτηση στην ΕΕ για επιπρόσθετη χρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθεί η υποδομή. Ο Ακανσόι, αναφέρει τέλος ότι θα προσληφθεί επιπλέον προσωπικό 70 ατόμων από τη λεγόμενη αστυνομία για να διαχειρίζεται τα δύο οδοφράγματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ