Ήπιες επεμβάσεις για πρόσβαση στις παραλίες της Αγίας Νάπας

CE91 6 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις
Σε συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας με τον έντιμο Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κύριο Μάριο Δημητριάδη, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου συζήτησαν μεταξύ άλλων θεμάτων και το πρόβλημα διάβρωσης των παραλίων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου και λύσεις δια μέσω ήπιων παρεμβάσεων.

CE91 103 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος κύριος Γιάννης Καρούσος δήλωσε ότι “είναι καιρός να αρχίσουμε να προγραμματιζόμαστε για αυτά τα θέματα, καθώς οι παραλίες μας είναι το Α και το Ω, και το θέμα της διάβρωσης τους όπως και της πρόσβασης είναι πολύ σοβαρό”.

“Θα πρέπει, ανέφερε, να μειώσουμε τη διάβρωση και να βελτιώσουμε τις παραλίες μας, αλλά και να παρέχουμε στους επισκέπτες μας ασφάλεια και εύκολη πρόσβαση σ’ αυτές”.

“Παρόλο που ο κύριος τρόπος επίλυσης του προβλήματος της διάβρωσης είναι δια μέσου κυματοθραυστών, ο Δήμος Αγίας Νάπας μετά από έρευνα πιστεύει ότι το επιθυμητό αποτέλεσμα για επίλυση του προβλήματος θα επιτευχθεί μετά από ετοιμασία και εκπόνηση μελετών με κύριο στόχο τις ήπιες παρεμβάσεις. Δηλαδή μπορούμε να έχουμε το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ήπιες μεθόδους αντιμετώπισης της παράκτιας διάβρωσης αντί τις παραδοσιακές σκληρές κατασκευές”.

Ο κ. Δημητριάδης επιβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι το υπουργείο του θα συμβάλει όσο το δυνατό περισσότερο για την επίλυση του προβλήματος με την ετοιμασία των σχετικών μελετών.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον έντιμο Υπουργό για την Άμεση ανταπόκριση, κατανόηση για αντιμετώπιση του θέματος και ευελπιστά ότι το επόμενο μεγάλο Κυβερνητικό έργο θα είναι η αντιμετώπιση της διάβρωσης των παραλιών της Αγίας Νάπας.