Διάλογο με τη Θεοχάρους αποφάσισε το ΔΗΚΟ

CEB1 14 ΔΗΚΟ, Ειδήσεις
Σε συζήτηση με στόχο τη συνδιαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας με την Ελένη Θεοχάρους και το κίνημα «Αλληλεγγύη» θα προχωρήσει το Δημοκρατικό Κόμμα, μετά την απόφαση που έλαβε το Εκτελεστικό Γραφείο.

CEB1 1703 ΔΗΚΟ, Ειδήσεις

Η πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου για να δοθεί το δικαίωμα στη Γραμματεία να προχωρήσει σε διάλογο με την Ελένη Θεοχάρους εγκρίθηκε ομόφωνα από τα παρόντα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

Οι επαφές θα γίνουν σε δύο φάσεις, αρχικά από τη Γραμματεία και εάν υπάρξει θετική κατάληξη τότε μαζί με το ΕΓ θα καθοριστούν οι τομείς συνεργασίας. Ο ακριβής χρόνος της συνάντησης ΔΗΚΟ-Θεοχάρους θα καθοριστεί εντός των προσεχών ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θέτοντας το θέμα ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου ενημέρωσε τα ΔΗΚΟϊκά στελέχη για την πρώτη συνάντηση που είχε με την κ. Θεοχάρους και ζήτησε εξουσιοδότηση για να συζητήσει το κόμμα με το κίνημα «Αλληλεγγύη» ένα ενδεχόμενο πλαίσιο συνεργασίας. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως οι δύο πλευρές μπορούν να συνεργαστούν και στις επερχόμενες βουλευτικές.

Το σύνολο των στελεχών που τοποθετήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίας του ΕΓ εκφράστηκαν υπέρ του να γίνουν επαφές με την κ. Θεοχάρους και να πραγματοποιηθεί ένας διάλογος. Απ’ εκεί και πέρα όμως υπήρξαν στελέχη που κατέθεσαν επιφυλάξεις ως προς το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με το κίνημα «Αλληλεγγύη» πριν ξεκαθαρίσει ποια είναι τα στελέχη του πέραν από την κ. Θεοχάρους.

Ο αντιπρόεδρος Χρίστος Πατσαλίδης επανέλαβε και χθες, όπως είχε πράξει τις προηγούμενες ημέρες στη Γραμματεία του ΔΗΚΟ, ότι ο ίδιος είναι υπέρ του να συζητήσουν με την κ. Θεοχάρους, σημειώνοντας πως θα πρέπει να εξετάσουν και ποιοι αποτελούν την «Αλληλεγγύη» εφόσον γίνεται λόγος για Κίνημα και όχι για ένα άτομο. Σημείωσε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει το ΔΗΚΟ τα άτομα αυτά και ποιες είναι οι θέσεις τους, υπογραμμίζοντας πως τα όποια βήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικά και να μην προκαλέσουν εσωκομματικές παρενέργειες.

Ο Στέλιος Ιερωνυμίδης αρχικά τοποθετήθηκε εναντίον αλλά στη συνέχεια ανέφερε πως δεν διαφωνεί με το να γίνουν συζητήσεις μεταξύ του ΔΗΚΟ και της κ. Θεοχάρους. Μεταξύ άλλων υπέρ της συζήτησης και εξέταση του ενδεχόμενου συνεργασίας με την κ. Θεοχάρους τοποθετήθηκαν οι Φύτος Κωνσταντίνου, Γιώργος Αναστασίου και Αλέκος Τρυφωνίδης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη χθεσινή συνεδρία που ξεκίνησε με ενημέρωση του Νικόλα Παπαδόπουλου για το Κυπριακό απουσίαζαν και πάλι οι Μάριος Καρογιάν, Άγγελος Βότσης και Αθηνά Κυριακίδου. Απών ήταν και ο Μάρκος Κυπριανού που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Πηγή: Φιλελεύθερος