Πολιτικό θρίλερ στην Ελληνική Βουλή για νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου.|

Όπως διαφάνηκε και στη χθεσινή συζήτηση, η υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου κρέμεται από μία κλωστή καθώς από τους ΑΝΕΛ υπάρχει σοβαρή διαφωνία, και πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σοβαρές ενστάσεις σε επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου. Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων και ΚΚΕ έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Από την άλλη, το Ποτάμι διαμήνυσε χθες ότι θα ψηφίσει υπέρ ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη, της οποίας η στάση είναι πιθανό να κρίνει το αποτέλεσμα, θα αποφασίσει λίγη ώρα πριν σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η θετική ψήφος 139 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των 6 βουλευτών του Ποταμιού και 2 βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου). Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η στάση που θα κρατήσουν οι 8 ανεξάρτητοι βουλευτές, η πλειοψηφία των οποίων τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου.

Στη χθεσινή συζήτηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παραμένει όμηρος ακραίων φωνών εντός του κόμματός του ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καυτηρίασε τη στάση της Εκκλησίας που θέτει μετ’ επιτάσεως την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε το δικό της σχέδιο νόμου καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο στο σύνολό του.

Πηγή: KYΠΕ