Παρουσίαση ταινίας για το παρελθόν και μέλλον της Αμμοχώστου

P8014923 ΕιδήσειςTo θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου δεν είναι μουσειακή υπόθεση, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού και να αποτελέσει ένα παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, ανέφερε η Διευθύντρια του ΓΤΠ Ελεονώρα Γαβριηλίδη… Μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους «Αμμόχωστος: ένδοξο παρελθόν – ελπιδοφόρο μέλλον», στην Πύλη Αμμοχώστου, η κ. Γαβριηλίδη ανέφερε ότι πρόκειται για μια «εξαίρετη ταινία» για «την πόλη της ψυχής μας».

Είπε ότι κοινός στόχος είναι η ύπαρξη ενός εργαλείου διαφώτισης για την Αμμόχωστο τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, καθώς, όπως είπε, μετά από 37 χρόνια όσο παράδοξο και λυπηρό και αν είναι, χρειάζεται διαφώτιση και στο εσωτερικό.

Συμπλήρωσε ότι οι συντελεστές της ταινίας θεώρησαν σημαντικό να είναι προσανατολισμένη προς το μέλλον περισσότερο, παρά στο παρελθόν, αν και, όπως είπε, υπάρχουν και σύντομες αναφορές στην ιστορία της πόλης.

Οπως ανέφερε, ο λόγος για την προσέγγιση αυτή είναι να περάσει το μήνυμα ότι η Αμμόχωστος έχει μέλλον και ότι «δεν είναι μουσειακή υπόθεση ή υπόθεση χαμένων πατρίδων». Πρόσθεσε ότι η Αμμόχωστος έχει τη δυνατότητα από τη μια να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού και να αποτελέσει ένα παράδειγμα προόδου αλλά και συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.

Η κ. Γαβριηλίδη εξέφρασε τέλος την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, όπως και ο Δήμος Αμμοχώστου και προσωπικά ο Δήμαρχος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκος Κάρουλλας και Χρύσανθος Ζανέττου είχαν εμπλοκή και ανάμειξη σε όλα τα στάδια της δημιουργίας της ενώ ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους για την επίπονη και δημιουργική δουλειά τους. Πηγή: ΜΑΧΗ