Τραγικό θάνατο βρήκε αλλοδαπή στην Λάρνακα. Γερανός κατέπεσε και καταπλάκωσε το αυτοκίνητο που βρισκόταν με τον σύζυγό της

a 132 Ειδήσεις
a 5606 Ειδήσεις

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες βράδυ γυναίκα 65 χρόνων από την Μ. Βρετανία που διέμενε στην Κύπρο όταν γερανός που χρησιμοποιείται τον τελευταίο χρόνο από εργολάβο για την επέκταση του Δημοτικού Μεγάρου στη Λεωφόρο Αθηνών στις Φοινικούδες, κατέπεσε και καταπλάκωσε τρία αυτοκίνητα.

Από τη πτώση του γερανού που αποδίδεται σε πολύ δυνατό άνεμο τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας 67 χρόνων, υπήκοος ξένης χώρας που διέμενε στην Κύπρο ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν δύο άλλα άτομα, ένας Eλληνοκύπριος και ένας αλλοδαπός.

Επί τόπου μετέβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Αμυνας και ασθενοφόρα καθώς και όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την μετακίνηση του γερανού από τα αυτοκίνητα. Από τη πτώση του γερανού υπέστησαν ζημιές δύο άλλα οχήματα ενώ από θαύμα δεν καταπλακώθηκε και περίπτερο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αθηνών.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «απόψε (χθες βράδυ) γύρω στις 2030 γερανός που ήταν εγκατεστημένος για την επιδιόρθωση κτιρίου επί της Λεωφόρου Αθηνών, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται αποκολλήθηκε από το έδαφος και έπεσε επί της Λεωφόρου Αθηνών με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τρία οχήματα, δύο εκ των οποίων ήταν σταθμευμένα” ενώ το τρίτο αυτοκίνητο οδηγείτο και μέσα βρίσκονταν δύο άτομα, μία γυναίκα και ένας άντρας.

Πρόσθεσε ότι τα δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν από το αυτοκίνητο τους «με την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ωστόσο, φαίνεται ότι η γυναίκα παρά τις προσπάθειες των γιατρών απεβίωσε. Όσον αφορά τις συνθήκες του ατυχήματος αυτές θα διερευνηθούν από την Αστυνομία σε συνεργασία με το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας», είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υπηκοότητα των τραυματιών ο κ. Ανδρέου είπε ότι «οι έρευνες βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο, γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί και να εξακριβωθούν ακριβώς τα στοιχεία των δύο ατόμων».

Ο κ, Ανδρέου ανέφερε επίσης ότι «έχουν τραυματιστεί δύο άτομα που βρίσκονταν πεζά επί της Λεωφόρου Αθηνών. Του ενός φαίνεται να έχει κοπεί ένα δάκτυλο ενώ ο δεύτερος έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι. Και οι δύο μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά οχήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας» για περίθαλψη.

Πρόσθεσε ότι ο ένας τραυματίας είναι Ελληνοκύπριος και ο άλλος αλλοδαπός και σημείωσε πως «φαίνεται στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την πτώση του γερανού έχουν τραυματιστεί».

Ο αναπληρωτής Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε πως «η διαδικασία απεγκλωβισμού ακολουθήθηκε πιστά σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες διαδικασίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρνακας ανταποκρίθηκε με δύο οχήματα διάσωσης και οκτώ άνδρες προσωπικό μαζί με τον Επαρχιακό Υπεύθυνο και τον αξιωματικό Υπηρεσίας».

Πρόσθεσε ότι «με την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι σε ένα από τα τρία οχήματα στα οποία κατέπεσε ο γερανός, υπήρχαν δύο άτομα παγιδευμένα. Καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και έγινε κατορθωτό μετά από λίγη ώρα τα δύο άτομα να αποπαγιδευτούν» είπε.

Σε ερώτηση κατά πόσον χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εργαλεία για να κοπεί το αυτοκίνητο προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι δύο τραυματίες, απάντησε ότι «εφαρμόστηκαν όλες οι διαδικασίες απεγκλωβισμού, αναδίπλωσης, αφαίρεσης θυρών και έγινε κατορθωτό με τη χρήση των ψαλίδων να ανασυρθούν φέροντες αρκετά τραύματα».

Ο κ. Τράγκολας είπε ακόμα ότι αναμένεται η απομάκρυνση του γερανού και με τη μετακίνηση του θα αφαιρεθούν οι ακροδέκτες από τους συσσωρευτές και των τριών οχημάτων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι οι δύο συμπολίτες μας που έχουν κτυπήσει. Αύριο το πρωί το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να διεξάγουμε έρευνα για να δούμε κάτω από ποιες συνθήκες συνέβηκε αυτό το ατύχημα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «ο γερανός βρίσκεται εδώ για την επέκταση του Δημοτικού Μεγάρου. Θα διεξάγουμε έρευνα αλλά εκείνο που προέχει είναι οι τραυματίες και η κατάσταση της υγείας τους».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες που ανταποκρίθηκαν άμεσα και έσπευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να ενημερωθεί για την υγεία των δύο τραυματιών.

Πηγή: koukouvagia.com