Προς κατάργηση των ονομάτων των γονέων από τις ταυτότητες

a 118 Ειδήσεις
a 6244 Ειδήσεις

Άνοιξε το δρόμο ο Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων

Στην κατάργηση της αναγραφής των στοιχείων των γονέων από τις πολιτικές ταυτότητες φαίνεται να συμφωνούν μέχρι τώρα ο Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αλλά και η Επίτροπος Νομοθεσίας και Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού… 

Έτσι το ενδεχόμενο της διαγραφής των ονομάτων των γονιών στην πολιτική ταυτότητα φαίνεται να είναι πλέον αρκετά μεγάλο και μάλιστα το θέμα έχει προωθηθεί από την περασμένη εβδομάδα στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι και το αρμόδιο για την περίπτωση.

Το όλο θέμα εξάλλου δεν αποκλείεται να προχωρήσει στις τελικές διαδικασίες πριν το τέλος του καλοκαιριού.

Η υπόθεση ξεκίνησε από παράπονα μητέρων παιδιών μη αναγνωρισμένων από τον πατέρα τους, προς τη βουλευτή του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου. Με επιστολή της προς την Επίτροπο Νομοθεσίας και Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, η κ. Κυριακίδου ζητούσε τη διερεύνηση του ενδεχομένου διαγραφής του ονόματος των γονιών από τις πολιτικές ταυτότητες καθώς τα παιδιά μη αναγνωρισμένων πατέρων, εκτείθενται κάθε φορά που παρουσιάζουν την ταυτότητά τους, είτε στο σχολείο, ή στο φροντιστήριο ή αλλού.

Η κ. Κουρσουμπά υπενθύμιζε ότι παρόμοια ρύθμιση έγινε και στην περίπτωση των σχολικών απολυτηρίων/ενδεικτικών προόδου.

Έτσι το όλο θέμα προωθήθηκε από τον κ. Δανιηλίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε στον «Φ», «την περασμένη εβδομάδα στάλθηκε διά χειρός επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την κ. Κουρσουμπά ενώ και στο γραφείο μας υπάρχουν λειτουργοί οι οποίοι ήδη ασχολούνται με το θέμα».

Βεβαίως, πρόσθεσε, «αυτό το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση και σε περίπτωση που θα προωθηθεί η κατάργηση των ονομάτων των γονιών από τις πολιτικές ταυτότητες, θα υποδείξει και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν».