Μάκης Κεραυνός η «πρώτη επιλογή» του ενδιάμεσου

Αποδεκτός κι από τα τέσσερα κόμματα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου και νυν Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Μάκης Κεραυνός, φαίνεται να είναι αποδεκτός και από τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και αν αποδεχθεί, θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2013…

Αυτό επιβεβαίωσαν το Σάββατο με δηλώσεις τους αρχηγοί και εκπρόσωποι και των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, δήλωσε ότι ο κ. Κεραυνός αποτελεί «την πρώτη επιλογή» για να είναι ο υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου στις εκλογές.

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως κατά την συνάντηση τους την Παρασκευή, οι ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου επιχείρησαν να διαμορφώσουν το πλαίσιο σε ό,τι αφορά κατά κύριο λόγο τον υποψήφιο.

«Αυτό που έχει αποφασιστεί» σημείωσε «είναι ότι ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα έχει την ελευθερία, τη δυνατότητα αλλά και την ευχέρεια να διαμορφώσει συνεργασίες, στη βάση του πλαισίου αρχών της κοινής διακήρυξης, με πολιτικές δυνάμεις, πολιτικές κινήσεις, πολιτικά πρόσωπα, οργανωμένα σύνολα και την κοινωνία των πολιτών ευρύτερα».

Ο Μάριος Καρογιάν ξεκαθάρισε ότι ο υποψήφιος δεν θα είναι υπό κηδεμονία δεδομένου του ότι ενδεχομένως να κληθεί αύριο να κυβερνήσει και τον τόπο. «Οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν δώσει αυτό το πλαίσιο και βέβαια ο ίδιος ο υποψήφιος θα κινηθεί προς την κατεύθυνση διεύρυνσης και της δικής του βάσης, με το κύρος, την αξιοπιστία του και αναμφίβολα τη δυνατότητα που θα έχει να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης σε συνεννόηση και συνεργασία με τα κόμματα, τις κινήσεις και τα οργανωμένα σύνολα που θα τον στηρίξουν» συμπλήρωσε.

Ο κ. Καρογιάν έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό βήμα που έγινε κατά τη χτεσινή συνάντηση, όπου, όπως είπε, επαναβεβαιώθηκε ότι στόχος είναι να υπάρξει κατάληξη μέχρι το τέλος Μαΐου.

Πρόσθεσε πως επιβεβαιώθηκε παράλληλα και από τους τέσσερεις αρχηγούς ότι η πρώτη επιλογή, όπως αυτή έχει τεθεί και στις «κατά μόνας συναντήσεις», είναι η υποψηφιότητα του Μάκη Κεραυνού, παρόλο που σε μερίδα των ΜΜΕ επιχειρήθηκαν να δοθούν διάφορες ερμηνείες.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει ερωτηθεί ο Μάκης Κεραυνός και κατά πόσο έχει εκφράσει κάποια άποψη, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ απάντησε πως θα υπάρξει συνεννόηση με τον Μάκη Κεραυνό τις αμέσως επόμενες μέρες «και απ’ εκεί και πέρα θα δούμε πως προχωρούμε».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, επιβεβαίωσε ότι το όνομα του Μάκη Κεραυνού ήταν στο τραπέζι της συνάντησης των ηγετών των τεσσάρων κομμάτων, προσθέτοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα βολιδοσκοπηθεί.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ανέφερε ότι ο υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου θα πρέπει να αποδεχθεί την διακήρυξη αρχών και με την δική του συμμετοχή να γίνει η προετοιμασία του προγράμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλη Γεωργάλλα, ο οποίος ανέφερε ότι το όνομα του Μάκη Κεραυνού υπήρχε στο τραπέζι της συνάντησης κι ότι αναμένεται ο πρώην υπουργός να βολιδοσκοπηθεί

Για πρόοδο η οποία σημειώθηκε στην τελευταία συνάντηση των ηγετών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και της Οικολογίας έκανε λόγο ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, σημειώνοντας ωστόσο με δυσαρέσκεια, το γεγονός ότι παρατείνεται η κατάσταση αναμονής όπως επίσης και η δημόσια χρήση και κατάχρηση) ονομάτων υποψηφίων.

«Θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση φθείρει την δυναμική του εγχειρήματος και μειώνει την εμβέλεια της μέσα στην κοινωνία» ανέφερε ο βουλευτής των Οικολόγων.

Ο Γιώργος Περδίκης κατέταξε στα θετικά απορρέοντα της χτεσινής συνάντησης, το ότι ξεκαθαρίστηκε, όπως είπε, ότι δεν θα συνεχιστούν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και της οικολογίας με το ΑΚΕΛ ή το ΔΗΣΥ, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια του ενδιάμεσου χώρου, όπως επίσης και το ότι συμφωνήθηκε ότι η κοινή διακήρυξη των τεσσάρων κομμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη, αλλά και το γεγονός ότι «επαναβεβαιώθηκε η απόλυτη δέσμευση των τεσσάρων κομμάτων ότι θα καταλήξουν οι μεταξύ τους στους συνομιλίες μέχρι την 31ην Μαΐου».

Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως έχοντας υπόψη τα πιο πάνω η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος συνέρχεται αύριο Κυριακή για να ενημερωθεί και να αποφασίσει για την περαιτέρω συμμετοχή των Οικολόγων στις συναντήσεις των τεσσάρων αρχηγών.

Δήλωσε τέλος πως το Κίνημα Οικολόγων δεν εισέρχεται στο παιχνίδι της ονοματολογίας, θεωρώντας πως «αυτό το παιχνίδι της παράθεσης και της διαρροής ονομάτων στον Τύπο φθείρει την όλη προσπάθεια».

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Απεβίωσε 66χρονος κύπριος κατάδικος στις φυλακές

Κύπριος κατάδικος, ηλικίας 66 χρονών, "με σοβαρά χρόνια ιατρικά προβλήματα", παρουσίασε την Πέμπτη, επιδείνωση της…

9 Μαΐου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Αβεβαιότητα και ανησυχία ξενοδόχων για την φετινή τουριστική σεζόν

Με άγχος για τους ξενοδόχους ξεκινά η νέα τουριστική σεζόν καθώς χαμηλότερες από το 2023…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Εργασίας: Οι συμφωνίες να είναι σεβαστές από όλους για Λιμάνι Λάρνακας

Οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους, είπε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Υγείας: Αυξητική η τάση των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο

Στην Κύπρο ο εκτιμώμενος αριθμός των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες ανέρχεται περίπου στους 1.400, συμπεριλαμβανομένων 697…

9 Μαΐου, 2024

Γ. Αντωνίου: Αναχώρησε για Γάζα το πλοίο Sagamore

Με ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Κύπρο, αναχώρησε πριν το μεσημέρι…

9 Μαΐου, 2024

Ελένη Φουρέιρα για Eurovision: Είχα πάρα πολύ άγχος, ήταν σαν να το έκανα για πρώτη φορά

Στην Ελλάδα επέστρεψε η Ελένη Φουρέιρα το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου μετά την εμφάνισή…

9 Μαΐου, 2024