Η εκλογική διαδικασία στην επ. Αμμοχώστου

blogger image 2140812929 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Άνοιξαν στις 7 το πρωί χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με τον Εφορο Εκλογής Άγγελο Αγαπίου οι κάλπες  σε όλα τα εκλογικά κέντρα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου για την ανάδειξη Δημάρχων, Κοινοταρχών, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και μελών της Σχολικής Εφορίας.

Στην εκλογική περιφέρεια της ελεύθερης  Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν σήμερα 71  εκλογικά κέντρα ένα εκ των οποίων θα λειτουργήσει στο Φρέναρος για του εκτοπισμένους ψηφοφόρους της Λευκωσίας,  της Κερύνειας και της Λάρνακας.
Στην επαρχία Αμμοχώστου θα ψηφίσουν συνολικά 1553 κοινοτικοί εκ των οποίων οι 727 στο Παραλίμνι.

Το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο  βρίσκεται στην Αγία Νάπα- Κέντρο Α με 663 εγγεγραμμένους  εκλογείς  ενώ  το μικρότερο θα λειτουργήσει στο Δασάκι Άχνας – Κέντρο Ε- του Δήμου Αμμοχώστου, με  73 εγγεγραμμένους εκλογείς. Σ’  αυτή την  ίδια κάλπη θα μπουν  επίσης και 214 εκλογείς του Δήμου Λύσης.

Στον Δήμο Αμμοχώστου παγκύπρια θα λειτουργήσουν 74  εκλογικά κέντρα με 31,440 εγγεγραμμένους εκλογείς.
Στην ελεύθερη περιοχή της Επαρχίας θα λειτουργήσουν 10 εκλογικά κέντρα  όπως και στη Λευκωσία, 29 στη Λεμεσό, 23 στη Λάρνακα και δύο  εκλογικά κέντρα στην Πάφο.

Τη θέση του Δημάρχου στον Δήμο Αμμοχώστου διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι ενώ  τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων διεκδικούν  έξη κόμματα με 65 υποψηφίους.

Στον Δήμο Παραλιμνίου θα λειτουργήσουν 16 εκλογικά κέντρα με 9254 εγγεγραμμένους   εκλογείς. Τη Δημαρχία διεκδικούν δύο υποψήφιοι ενώ θέση στο  δημοτικό συμβούλιο διεκδικούν τέσσερα κομματα και ένας ανεξάρτητος συνδυασμός με 36 υποψήφιους.

Στην Αγία Νάπα θα λειτουργήσουν πέντε (5) εκλογικά  κέντρα με 3.219  εγγεγραμμένους εκλογείς με δύο υποψηφίους να διεκδικούν την Δημαρχία και τρία κόμματα και ενα ανεξάρτητο συνδυασμό με 30 υποψηφίους να επιδιώκουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στη Σωτήρα θα υπάρχουν επτά (7) εκλογικά κέντρα με 3.934 εγγεγραμμένους εκλογείς. Δυό υποψήφιοι δήμαρχοι  κα 36 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλο και ένα ανεξάρτητο συνδυασμό διεκδικούν εκλογή. από τέσσερα κόμματα.

Στον Δήμο Δερύνειας σε  επτά (7) εκλογικά κέντρα οι 4.242 εγγεγραμμένοι  εκλογείς  θα προσέλθουν να ψηφίσουν μόνο για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τους πρόσφυγες Δερυνειώτες θα λειτουργήσει  από  ένα εκλογικό κέντρο σε όλες τις επαρχίες.

Για το Δήμο Λύσης  θα λειτουργήσουν 14 εκλογικά κέντρα με 5.261 εγγεγραμμένους  εκλογείς, ένα  στο Δασάκι, τρία στην Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό, επτά στη Λάρνακα και ένα στην Πάφο. Εκλογή διεκδικούν δύο υποψήφιοι δήμαρχοι και 23 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι  από τέσσερα κόμματα.

Για το Δήμο Λευκονοίκου θα λειτουργήσουν  επτά εκλογικά κέντρα με 2.121 εγγεγραμμένους  εκλογείς, Δύο στη Λευκωσία και από ένα  στις  άλλες επαρχίες με αυτό της Αμμοχώστου να λειτουργεί στο Φρέναρος.

Δύο οι υποψήφιοι δήμαρχοι  και 10 οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από δύο ανεξάρτητους συνδυασμούς.

Για τον Δήμο Ακανθούς  θα λειτουργήσουν πέντε εκλογικά κέντρα με 1.287 εγγεγραμμένους εκλογείς, ένα ανα επαρχία. Τη δημαρχία  διεκδικούν δύο υποψήφιοι  ενώ τις θέσεις δημοτικών συμβούλων διεκδικούν 20 υποψήφιοι από ένα κόμμα, δύο ανεξάρτητους συνδυασμούς κι ένας ανεξάρτητος.

Σε ό,τι αφορά  τις κοινότητες  εκλογές  για την ανάδειξη  τόσο κοινοταρχών όσο και των μελών  κοινοτικών συμβουλίων θα  γίνουν σε Αχνα, Αυγόρου, Λιοπέτρι, Φρέναρος και Αχερίτου.

Στις κατεχόμενες κοινότητες  θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη κοινοτάρχη και κοινοτικού συμβουλίου σε Έγκωμη, Άσσια, Αφάνια, Αγκαστίνα,  Μελάναρκα και στην  ενορία Ανάβρυση Ριζοκαρπάσου Στην ενορία  Αγία Τριάδα Ριζοκαρπάσου θα γίνουν εκλογές μόνο για τα μέλη του κοινοτικού  συμβουλίου.

Εκλογές για την ανάδειξη μόνον κοινοτάρχη θα  διεξαχθούν στις κοινότητες  Αγία Τριάδα, Πηγή, Μακράσυκα, Σπαθαρικό,  Αρναδί,  Λάπαθος και Πυργά.

Τέλος, θα λειτουργήσει  μια κάλπη για τους  πρόσφυγες  εκλογείς Κερύνειας, Λαπήθου και Μόρφου  στο Λύκειο Βεργίνας  στη Λάρνακα.

Η ανακήρυξη Κοινοταρχών/Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Αμμοχώστου θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 3.00 το απόγευμα από τον Έφορο Εκλογής Αμμοχώστου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρους.

Η ανακήρυξη Δημάρχων/Δημοτικών Συμβούλων και των Μελών των Σχολικών Εφορειών των Δήμων της Επαρχίας Αμμοχώστου θα γίνει  επίσης αύριο Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια  εκτός του Δήμου Παραλιμνίου που θα γίνει την ίδια μέρα στις 6.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο Παραλιμνίου.

blogger image 2140812929 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου