Προγραμματισμό πολλών έργων προωθεί ο Δήμος Δερύνειας

Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του χρόνου η ανέγερση του Λαογραφικού Μουσείου στο Δήμο Δερύνειας ενώ αναμένεται εντός του 2012 να αρχίσουν οι εργασίες για διάφορα άλλα έργα του Δήμου όπως το Δημοτικό Μέγαρο και το κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών…

Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης «έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται ορισμένα μεγάλα έργα μεταξύ των οποίων το Λαογραφικό Μουσείο το οποίο συγχρηματοδοτείται από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το έργο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Δήμου, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2012 και συνδυάζεται πλήρως με το Λαογραφικό Μουσείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και στο οποίο θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την κυπριακή παράδοση μέσα από την κατασκευή παραδοσιακών προϊόντων, όπως κατασκευή ψωμιού και καλαθιών».

Επίσης θα καταβληθεί προσπάθεια να αναβαθμιστούν τα μεσαιωνικά μνημεία όπως είναι η εκκλησία της Παναγίας, του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Μαρίνας που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη και για τα οποία ο Δήμος Δερύνειας είναι «ιδιαίτερα περήφανος».

Ο κ. Καραγιάννης είπε ακόμα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στοχεύει στην «προώθηση έργων κοινωνικού αθλητισμού όπως γήπεδα καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας και χώρων για roller skating για τους νεαρούς. Επίσης προχωρεί το έργο της κατασκευής του κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον ΚΟΑ και θα διαχειρίζεται από τον Δήμο Δερύνειας. Το κολυμβητήριο θα χρησιμοποιείται από τους κατοίκους και μη των Δήμων και Κοινοτήτων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου» σημείωσε.

Αναφερόμενος στα οδικά έργα ο Δήμαρχος Δερύνειας είπε ότι «φέτος θα προχωρήσει και η ανακατασκευή κύριων οδικών αρτηριών. Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Οδού Ελευθερίας που είναι ο δρόμος που συνδέει το Παραλίμνι με τη Δερύνεια ενώ αναμένεται να αρχίσουν εντός του 2013 τα έργα για ανάπλαση της Οδού Σταδίου, δηλαδή του δρόμου που ενώνει τη Δερύνεια με το γειτονικό Δήμο Σωτήρας».

Ενα έργο, συνέχισε ο Αντρος Καραγιάννης «που θεωρώ πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει άμεσα, είναι η αίθουσα Πολιτισμού η οποία θα είναι και μέρος του νέου Δημοτικού Μεγάρου. Τα δύο έργα, δηλαδή Δημοτικό Μέγαρο και Αίθουσα Πολιτισμού θα στοιχίσουν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα τρία θα δοθούν για την Αίθουσα Πολιτισμού. Ο Δήμος Δερύνειας έχει προκηρύξει διαγωνισμό για κατασκευή των δύο έργων, ο διαγωνισμός έχει κερδηθεί από ιδιώτη και αναμένεται εντός των επόμενων δύο μηνών να βγούμε προσφορές για εκτέλεσή του».

Ανέφερε τέλος ότι «δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο και την Αίθουσα Πολιτισμού θα ανεγερθεί και η Αίθουσα για τους Ηλικιωμένους της Δερύνειας, η οποία είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στόχος της Αίθουσας για τους Ηλικιωμένους είναι να παρέχει βοήθεια και ψυχαγωγία στους ηλικιωμένους της Δερύνειας».

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Τουρκία: Θανατηφόρο τροχαίο με Έλληνες – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Τροχαίο με έναν νεκρό και δύο τραυματίες στο οποίο εμπλέκονται Έλληνες σημειώθηκε στην Τουρκία και…

16 Μαΐου, 2024

Η Ανδρομάχη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της: Η πρώτη φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλίτσα

Η Ανδρομάχη επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ανακοινώνοντας τα…

16 Μαΐου, 2024

Τραγωδία στην Πάφο: Nεκρή γυναίκα που έπεσε από σκαλιά του σπιτιού της

Νεκρή βρέθηκε γυναικα το πρωί της Πέμπτης 16/05 στην Πάφο. Συγκεκριμένα, 68χρονη γυναίκα γύρω στις…

16 Μαΐου, 2024

Συνελήφθη 48χρονος ψευδογιατρός – Έτσι ξεγέλασαν ηλικιωμένη και απέσπασαν €52.000

Υπό κράτηση δυνάμει δικαστικού διατάγματος διάρκειας οκτώ ημερών, τέθηκε άντρας ηλικίας 48 ετών, ο οποίος…

16 Μαΐου, 2024

Χορωδία «Ανεμόεσσα»: Αφιέρωμα Κύπρος, ένα νησί, μια ιστορία που «Δεν Ξεχνώ»

Η Χορωδία «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου παρουσιάζει το αφιέρωμα Κύπρος, ένα νησί, μια…

16 Μαΐου, 2024

Σλοβακία: Σταθερή αλλά εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του πρωθυπουργού

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι γιατροί κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, ωστόσο η κατάστασή του…

16 Μαΐου, 2024