Λήψη μέτρων για παγετοπροστασία πατατών ζητεί ο ΔΗΣΥ

a1 23 Ειδήσεις
a1 202 Ειδήσεις

Τη λήψη μέτρων, συστήνει ο βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Κυριακός Χατζηγιάννης, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, για την μέθοδο της παγετοπροστασίας της πατατοκαλλιέργειας… 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η μέθοδος της παγετοπροστασίας με το ράντισμα στο τομέα της πατατοκαλλιέργειας έχει εξοικονομήσει από το ΟΓΑ αρκετά χρήματα, τα οποία θα διάθετε για σκοπούς ασφάλισης της παραγωγής.

Η μέθοδος αυτή, σύμφωνα με τον βουλευτή, εφαρμόζεται σε ειδικές κλιματικές συγκυρίες με μεγάλη επιτυχία από τους παραγωγούς, σε αντίθεση με τη μέθοδο της ανεμόμειξης όπου ο ΟΓΑ είχε δαπανήσει αρκετά χρήματα μάλιστα για σκοπούς έρευνας χωρίς να φέρει κανένα εφαρμόσιμο αποτέλεσμα.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Χατζηγιάννης, αναφέρει τέλος ότι, η κάλυψη του κόστους της παγετοπροστασίας από τον ΟΓΑ, αφού το κράτος από την προστασία αυτή εξοικονομεί και δεν πληρώνει ζημιές που αποτρέπονται και οι ποσότητες νερού που προορίζονται για παγετοπροστασία να μην πιστώνονται στους παραγωγούς ούτε σαν κόστος, αλλά ούτε και σαν ποσότητα, είναι μερικά από τα μέτρα που καλούνται τα Αρμόδια Τμήματα να μελετήσουν και να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις για το εν λόγω θέμα.