Στα πρόθυρα της λιμοκτονίας οικογένειες Κυπρίων και ξένων στην Αμμόχωστο

2011 11 15 09 54 25 fb643769c8e04c41af80e5973291282d Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
2011 11 15 09 54 25 fb643769c8e04c41af80e5973291282d Ειδήσεις, Νέα ΑμμοχώστουΗ αφανής αγαθοεργή προσφορά της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας στο Παραλίμνι και οι αποκλειστικές αναφορές εκπροσώπου της στον «Φ», επιβεβαιώνουν το μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες οικογένειες στην ελεύθερη Αμμόχωστο, εξαιτίας της ανεργίας και της κρίσης…

Στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας, προστρέχουν σε τακτική βάση εκατοντάδες οικογένειες, διαζευγμένες γυναίκες, αλλά και άνεργοι ή χαμηλόμισθοι οικογενειάρχες, για να παραλάβουν πακέτα φιλανθρωπίας. Τα πακέτα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μητρόπολης, περιέχουν γάλα για μικρά παιδιά, μακαρόνια, ρύζι και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ώστε οι οικογένειες που τα λαμβάνουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να περιέλθουν σε κατάσταση πείνας, κυρίως δε τα μικρά τους παιδιά.

Σύμφωνα με τη Μητρόπολη Κωνσταντίας, οι άποροι και πένητες συνάνθρωποί μας που λαμβάνουν αυτά τα πακέτα είναι και Κύπριοι και αλλοδαποί και δυστυχώς το τελευταίο διάστημα αυξάνονται, ενώ με το κλείσιμο εκατό και πλέον ξενοδοχείων στην περιοχή, σε μερικές εβδομάδες ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

«Με οκτώ και πλέον χιλιάδες νέους άνεργους, αντιλαμβανόμαστε ότι θα αυξηθούν και οι ανάγκες», ανέφερε εκπρόσωπος της Μητρόπολης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Μητρόπολη Κωνσταντίας, ούσα μικρή και χωρίς δυνατούς οικονομικούς πόρους, κάνει ό,τι μπορεί για απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου και κυρίως να μη στερούνται φαγητό και βασικά αγαθά, οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη.

«Η ανεργία, η κρίση, τα μεγάλα χρέη προηγούμενων ετών», είναι οι βασικοί παράγοντες γι’ αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κωνσταντίας.

Την ίδια στιγμή, ο σεβάσμιος ιερωμένος που μίλησε στον «Φ», αποκάλυψε ότι στους χαλεπούς καιρούς που περιήλθε η κοινωνία, η Μητρόπολη αναλώνει όλες τις δυνάμεις και τους διαθέσιμους πόρους της, παρέχοντας υποτροφίες, χορηγίες σε παιδιά που οι γονείς τους λόγω οικονομικής δυσπραγίας, είτε αδυνατούν να τα σπουδάσουν είτε θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Ο τρίτος τομέας στον οποίο προσφέρει αγαθοεργά η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας είναι ο τομέας της υγείας, επιχορηγώντας τη θεραπεία πασχόντων συναθρώπων μας, που υπό άλλες περιστάσεις θα έμεναν ή ίσως και να πέθαιναν αβοήθητοι, ελλείψει πόρων για να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ιατρική βοήθεια.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε με τη βοήθεια του Θεού και των πόρων που διαθέτουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιερωμένος της Μητρόπολης Κωνσταντίας, εκφράζοντας παράλληλα και την αγωνία του για τα προβλήματα αυτής της μορφής, τα οποία φαίνεται ότι αυξάνονται συνεχώς στην κοινωνία, αγγίζοντας Κύπριους και ξένους. Διευκρίνισε, ακόμα, ότι η Μητρόπολη εφαρμόζει αυτή την τακτική και δεν παρέχει χρήματα στους δυσπραγούντες, ώστε να είναι βέβαιη ότι «τα τρόφιμα καταλήγουν εκεί που πρέπει», διότι τα χρήματα μπορεί να ξοδευτούν σε τσιγάρα, αλκοόλ κ.λ.π. Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ