Ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Αστάνα

Την ήττα με 1-0 από την Αστάνα γνώρισε το ΑΠΟΕΛ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα play off του Champions League. Οι πρωταθλητές παρουσίασαν πολύ κακοί στο πρώτο ημίχρονο, όμως βελτιώθηκαν στην επανάληψη, όπου έχασαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν.

Με την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, το ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι μπορεί να ανατρέψει το σκορ, στον επαναληπτικό της Λευκωσίας, έχοντας την στήριξη του κόσμου τους. Για την ιστορία το γκολ, σημειώθηκε στο 14ο λεπτό από τον Ντόλτσιγιεφ.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μέτριο το πρώτο ημίχρονο. Η Αστάνα κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα πρώτα στάδια της αναμέτρησης, όπου μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από το ΑΠΟΕΛ. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 4ο λεπτό, όταν ο Ζούκοφ σέντραρε από δεξιά, ο Νουσερμπάγιεφ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Βάτερμαν έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 12ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι με το Ντε Βισέντι. Υπάρχει επαφή, αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι δεν υπάρχει παράβαση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Ντόλτσιγιεφ.

Μετά το γκολ το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει δύο καλές φάσεις από σέντρες του Αντωνιάδη από αριστερά. Στην πρώτη στο 20’ ο Ντε Βισέντι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, καθώς η κεφαλιά του έφυγε έξω. Ενώ, στο 26΄ στην συρτή σέντρα του διεθνή αμυντικού, ο Εφραίμ δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Οι Καζάκοι απάντησαν στις χαμένες ευκαιρίες του ΑΠΟΕΛ και στο 28’ μπορούσαν να πετύχουν δεύτερο γκολ. Ο Ντόλτσιγιεφ βρέθηκε μόνος στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Βάτερμαν απέκρουσε. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στα επόμενα 15 λεπτά, το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνο. Έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το 45’.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Με αλλαγή μπήκε στο δεύτερο 45λεπτό το ΑΠΟΕΛ. Ο Πιασιένσα ήθελε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Έβγαλε τον Αλεξάνδρου και έβαλε στο γήπεδο τον Πιατκόφσκι. Η κίνηση αυτή βοήθησε τους «γαλαζοκίτρινους» να είναι πιο επιθετικοί, καθώς ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις φάσεις για το γκολ.

Στο 49 το σουτ του Ντε Βισέντι έφυγε έξω και στο 51 αυτό το Εφραίμ έδιωξε σε κόρνερ ο Έρικ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η πιο μεγάλη φάση για το ΑΠΟΕΛ. Ο Ντε Βισέντι γύρισε από δεξιά την μπάλα στην περιοχή και ο Αστίθ που προωθήθηκε έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς το πλασέ του έφυγε έξω.

ΑΣΤΑΝΑ: Έρικ, Άνισιτς, Ίλιτς, Ποτσνίκοφ, Μαξίμοβιτς, Ζουκόφ (85΄ Μπεϊσεμπέκοφ), Κετεβοάμα (90+2΄ Μουζικόφ), Σόμκο, Κάνιας, Νουσερμπάγεφ (68΄ Καμπανάνγκα), Ντζολτσίεφ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Καρλάο, Αστίθ, Μοράις, Μακρίδης (85΄ Σωτηρίου), Αλεξάνδρου (46΄ Πιατκόφσκι), Εφραίμ (63΄ Στίλιτς), Ντε Βινσέντι, Λεάλ.

Πηγή: 24sports

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024