Κατέληξε στον ηθικό αυτουργό του μακελειού η αστυνομία

a 31 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, φάνος καλοψιδιώτης
a 807 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, φάνος καλοψιδιώτης

“Μονόδρομος” είναι πλέον η κατεύθυνση της αστυνομίας ως προς τις έρευνες γύρω από τον ηθικό αυτουργό του μακελειού της Αγίας Νάπας που διαπράχθηκε την 23η Ιουνίου όπου πληρωμένοι δολοφόνοι σκότωσαν εν ψυχρώ τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, ένα αστυνομικό και τη σύζυγό του ενώ από τα πυρά έπεσε νεκρός και ένας εκ των εκτελεστών.

Μετά το “κελάηδημα” του ζεύγους που συνελήφθη αρχικά για την υπόθεση, την 30χρονη που φέρεται να πρόσφερε καταφύγιο στους εκτελεστές μαζί με τον 32χρονο σύντροφό της που ήταν επίσης και ο οδηγός τους, η αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε άλλα 4 πρόσωπα, εκ των οποίων οι δυο ύποπτοι έχουν πλούσιο παρελθόν και ανήκουν σε αντίπαλες φατρίες από αυτή του Φάνου Καλοψιδιώτη.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι ανακριτές της υπόθεσης φαίνεται να καταλήγουν τόσο για το ποιός είναι ο ηθικός αυτουργός όσο και ως προς τα κίνητρα του στυγερού εγκλήματος, με τα δεδομένα να θεωρούνται τα ίδια που ήταν για το πενταπλό φονικό και τη δολοφονία του πατέρα του Φάνου, Γιάννη Καλοψιδιώτη.

Πάντως, σε ότι αφορά τα κίνητρα φαίνεται να πρόκειται για προσωπικές και επαγγελματικές διαφορές των δυο “στρατοπέδων” που χρονολογούνται.

Θα καταφέρουν να “αγγίξουν” τον ηθικό αυτουργό;

Ως εκ τούτου αυτό που αναζητεί αυτή τη στιγμή η αστυνομία, είναι μαρτυρία που να της λύσει τα χέρια και να την οδηγεί στη σύλληψη του εγκέφαλου σε μια προσπάθεια να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Σε διαφορετική περίπτωση, η υπόθεση ενδεχομένως να έχει την κατάληξη του πενταπλού φονικού, όπου καταδικάστηκαν οι δυο εκτελεστές και οι ανακριτές δεν κατάφεραν να “αγγίξουν” τον ηθικό αυτουργό.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι ανακριτές ευελπιστούν να “σπάσει” ένας εκ των 4 νέων υπόπτων, με τους πιο αδύναμους κρίκους να θεωρούνται η 29χρονη σύντροφος του 38χρονου Μάριου Χριστοδούλου άλλως Μπένης και ο Σέρβος φρουρός του Καλοψοδιώτη. Η 29χρονη φέρεται να συναντιόταν με τους εκτελεστές μαζί με τον σύντροφό της ενώ ο Σέρβος να ήταν το πρόσωπο που τους ενημέρωνε για τις κινήσεις του Καλοψιδιώτη.

Πιο “σκληροί” θεωρούνται ο Μπένης, το πρόσωπο που έφερε τους εκτελεστές στην Κύπρο, που τους προμήθευσε τον οπλισμό, που τους βοήθησε στην διαφυγή τους και ήταν ο συνδετικός κρίκος με όλους τους δράστες, και ο 38χρονος ύποπτος Παναγιώτης Πένταφκας που τους υπέδειξε τη διαδρομή διαφυγής, που δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Οι ανακριτές εκτιμούν ότι οι δυο είναι δύσκολο να παραδεχτούν οτιδήποτε και έτσι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους άλλους δυο υπόπτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και οι 4 ανακρινόμενοι μέχρι στιγμής, δεν παραδέχονται οτιδήποτε παρά τις δύο ισχυρές μαρτυρίες που υπάρχουν και τους εμπλέκουν στην υπόθεση.

Συνεχίζει το “προβάδισμα” ο Αλβανός εκτελεστής…

Την ίδια ώρα οι αρχές συνεχίζουν να ψάχνουν απεγνωσμένα τον Αλβανό εκτελεστή, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία, η οποία μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να του φορέσει χειροπέδες.

Οι έρευνες των ανακριτών, εστιάζονται σε Λευκωσία και Λεμεσό από όπου, σύμφωνα με τις ενδείξεις, φαίνεται να κρυβόταν σε συγκεκριμένα διαμερίσματα.

Εν τω μεταξύ, παράλληλα διενεργούνται εξετάσεις για εντοπισμό και του 8ου ύποπτου, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν το πρόσωπο που βοήθησε τον Μπένη και τον 32χρονο οδηγό των εκτελεστών να μεταφέρει από τη Λευκωσία στον Πρωτάρα, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στο φόνο.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ