Διάσωση νεαρού άνδρα στο Κάβο Γκρέκο

a 7 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Σε διάσωση 24χρονου από την Γερμανία που παραθερίζει στην Κύπρο, από τη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας μετά από επείγουσα κλήση μέσω της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

a 1059 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, το ΚΣΕΔ «άμεσα απέστειλε σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας του Σταθμού Παραλιμνίου για τον εντοπισμό και τη διάσωση του κινδυνεύοντος ατόμου».

Παράλληλα, προστίθεται, «ενεργοποιήθηκε περίπολο του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας, και τέθηκε σε ετοιμότητα άμεσης απογείωσης ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας».

«Στις 19:55, το περίπολο του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας εντόπισε και διέσωσε άντρα Γερμανικής Υπηκοότητας, 24 χρονών, ο οποίος βρισκόταν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή Κάβο Γκρέκο που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη περιοχή», συμπληρώνεται.

Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας. Ο τουρίστας δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και η αστυνομία τον μετέφερε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στην Αγία Νάπα.

Πηγή: ΚΥΠΕ