“Ξέφυγαν” με τις εκδρομές στα κατεχόμενα οι Ε/κ διοργανωτές

a 102 Ειδήσεις
a 3893 ΕιδήσειςΤεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο διοργάνωσης εκδρομών στα κατεχόμενα από Ελληνοκύπριους ιδιώτες. Παρ’ όλο που τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν τη δικαιοδοσία να διοργανώνουν μονοήμερες εκδρομές στα κατεχόμενα για να αποτρέπουν τους τουρίστες από του να διαμένουν εκεί, εντούτοις η κατάσταση έχει γίνει πλέον ανεξέλεγκτη.

Και αυτό γιατί, αρκετοί ιδιώτες, Ελληνοκύπριοι και ξένοι, εκμεταλλευόμενοι τον κανονισμό της πράσινης γραμμής, αψηφούν κάθε ηθικό νόμο και βλέπουν τη διοργάνωση τέτοιων εκδρομών ως μια καθαρή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι κύριοι αυτοί, μοιράζουν και αναρτούν διαφημιστικά φυλλάδια σε παραλίες και τουριστικά θέρετρα των ελεύθερων περιοχών, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν πελάτες, Ελληνοκύπριους και ξένους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ταμπέλα που τοποθετήθηκε σε παραλία της Λεμεσού, στην οποία απεικονιζόταν ο χάρτης της Κύπρου συνοδευόμενος από φωτογραφίες μνημείων και ιερών ναών που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

Μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι και το ενδιαφέρον Ρώσων για προσκύνημα σε ιερούς ναούς, προσφέρουν και πακέτα με … λιμουζίνες.

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός ο Πρόεδρος του ΚΟΤ, Αλέκος Ορουντιώτης. «Επιτρέπουμε μονοήμερες εκδρομές για τα ταξιδιωτικά γραφεία, βάση του κανονισμού για πράσινη γραμμή, όμως όλα έχουν και τα όρια τους», ανέφερε, μιλώντας στο Sigmalive.

Εξήγησε ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία στην Κύπρο διενεργούν μονοήμερες εκδομές, προκειμένου να αποτρέπουν τους τουρίστες από του να διαμένουν στα κατεχόμενα, ωστόσο, τόνισε, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτό να αποτελεί την πρώτιστη υπηρεσία που προσφέρεται.

Υπέδειξε ότι το φαινόμενο πλέον έχει ξεφύγει, επισημαίνοντας πως ήδη λειτουργοί του ΚΟΤ μελετούν το θέμα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς διαστάσεις του.

Πηγή: SigmaLive