Ο Δήμος Σωτήρας τίμησε τον μακροβιότερο επισκέπτη της Αγίας Θέκλας

a3 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a3 22 Ειδήσεις, Νέα ΑμμοχώστουΣε μια πρωτότυπη και καθ’ όλα λιτή εκδήλωση προχώρησε την Πέμπτη, 29 Αυγούστου ο Δήμος Σωτήρας, τιμώντας τον μακροβιότερο επισκέπτη της παραλίας της Αγίας Θέκλας. Ο Δήμαρχος Σωτήρας παρέδωσε στον κ. Συμεών Συμεού και την οικογένειά του μία αναμνηστική πλακέτα τιμώντας τους για την λατρεία που επιδεικνύουν κάθε χρόνο εδώ και 36 ολόκληρα χρόνια στην παραλία της Αγίας Θέκλας.

Ο Συμεών Συμεού, πρόσφυγας από το Ριζοκάρπασο, είναι μόνιμος κάτοικος Αγγλίας και έχει παντρευτεί με την Αγγλίδα Τζάκι, με την οποία έχουν τρεις κόρες. Από τότε ο 76χρονος Συμεών, επισκέπτεται την Αγία Θέκλα με την οικογένειά του, κτίζοντας παράλληλα και μία εξοχική οικία στη Σωτήρα.

“Έρχομαι στην Αγία Θέκλα”, θυμάται ο Συμεών, “από τότε που δεν υπήρχε απολύτως τίποτε στην περιοχή, παρά μόνο ένα καφενείο-παράγκα του Χρύσανθου (Σάττου). Πηγαίναμε εκεί με την Τζάκι, και καθόμασταν μέχρι το μεσημέρι όπου τρώγαμε στο καφενείο και πηγαίναμε σπίτι. Από τότε, συνεχίζει ο Συμεών, άλλαξαν πάρα πολλά. Η Αγία Θέκλα έγινε φέτος πανέμορφη. Φέτος το καλοκαίρι μόλις πάτησα το πόδι μου, σχεδόν δεν κατάλαβα που ήρθα.”

Αξίζει να αναφερθεί πως όλα αυτά τα 36 χρόνια που επισκέπτονται την Κύπρο από την Αγγλία, ούτε ο Συμεών αλλά ούτε και η βρετανίδα γυναίκα του Τζάκι, δεν έχουν επισκεφτεί άλλη παραλία, παρά μόνο αυτή της Αγίας Θέκλας, την οποία νιώθουν σαν σπίτι τους, κατέχοντας ακόμα και ένα συγκεκριμένο σημείο, στο δυτικό μέρος της παραλίας, στο οποίο τοποθετούν τις ομπρέλες τους.”

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Συμεών για την πολυετή αγάπη του και την προτίμηση στην παραλία της Σωτήρας και του παρέδωσε μία τιμητική πλακέτα εις ένδειξη εκτίμησης. Παράλληλα ο κ. Συμεών συνεχάρη τον Δήμαρχο για την τεράστια προσπάθειά του και τα σπουδαία έργα που έχει επιτελέσει στην παραλιακή περιοχή.

a4 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews.com