Το Κέντρο Απασχόλησης “Απόστολος Παύλος” χρειάζεται τη στήριξή μας

a 9 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
a 788 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Το λεωφορείο που μεταφέρει τα άτομα του Κέντρου, παρουσιάζει καθημερινά σοβαρά τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια τους. Ταλαιπωρούνται υπερβολικά και δυστυχώς λόγω οικονομικής δυσχέρειας, το Κέντρο Απασχόλησης «Απόστολος Παύλος» δεν μπορεί να το αντικαταστήσει.

a1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κύριος Αδάμος Κακουρής αναφέρει:

«Πρέπει να αντικαταστήσουμε το μεγάλο λεωφορείο που έχουμε εφόσον επανειλημμένα παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Προκειμένου να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής διαβίωση και απασχόληση των ατόμων του Κέντρου και παράλληλα να αποφύγουμε τυχόν δυσμενείς καταστάσεις, ζητάμε τη δική σας βοήθεια.

Έχει διασφαλιστεί ένα σημαντικό ποσό από το Ραδιομαραθώνιο και υπολείπονται γύρω στις 25.000 ευρώ για να μπορεί το Κέντρο να καλύψει αυτή την ανάγκη. Ωστόσο, λόγω οικονομικών συγκυριών που υπάρχουν, το Κέντρο δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει στο παρόν στάδιο ένα καινούργιο ασφαλές λεωφορείο που θα εξυπηρετεί καθημερινά τη μετακίνηση των ατόμων του. Για το λόγο αυτό ζητάμε την στήριξη σας».

Το Κέντρο Απασχόλησης «Απόστολος Παύλος» για άτομα με ειδικές ικανότητες δημιουργήθηκε από το Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων του Κέντρου και λειτουργεί στο Λιοπέτρι από το 1989, πάνω σε εθελοντική-φιλανθρωπική βάση με σκοπό να φιλοξενεί, να απασχολεί και να εκπαιδεύει άτομα με διανοητικές και κινητικές δυσκολίες.

Η ανάγκη αυτή δημιουργήθηκε από το κενό που υπήρχε μετά την αποφοίτηση των ατόμων από το Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Βαρνάβας» που το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί στο Λιοπέτρι για την επαρχία Αμμοχώστου, όταν συμπλήρωναν την ηλικία των 18 ετών. Τα άτομα αυτά μη έχοντας που αλλού να απασχοληθούν, θα περιφέρονταν άσκοπα μέσα στις κοινότητές τους με όλα τα επακόλουθα.

Στον «Απόστολο Παύλο» γίνονται δεκτά και άτομα που δεν φοίτησαν στο Ειδικό Σχολείο.

Στα άτομα που φοιτούν παρέχεται προστασία, φροντίδα, εκπαίδευση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και απασχόλησης στην οικιακή οικονομία, τη ξυλουργική, τη καλαθοπλεκτική αλλά και στο εργαστήρι κατασκευών και κοσμημάτων καθώς και στην αρτοποιία από προσοντούχο προσωπικό.

Από το 1994 λειτουργεί στο Λιοπέτρι το Σπίτι Φιλοξενίας «Η ΕΝΤΑΞΗ» όπου διαμένουν 5 άτομα του Κέντρου «Απόστολος Παύλος», οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν ή δυσκολεύονται να τους προσφέρουν την ανάλογη φροντίδα. Από το Σεπτέμβριο του 2009 λειτούργησε και το δεύτερο σπίτι στην κοινότητα για να φιλοξενήσει άλλα 5 άτομα του Κέντρου.

Στο Κέντρο εξυπηρετούνται σήμερα 33 άτομα άνω των 18 ετών, από 11 δήμους και κοινότητες.

Το Κέντρο διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων κάτω από τον έλεγχο του Τμήματος Ευημερίας. Λειτουργεί ολόχρονα με ετήσιο προϋπολογισμό περίπου €310.000 και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά και ενίσχυση. Επιχορηγείται από το Κράτος κατά 40% και 10% καλύπτεται από τροφεία. Το υπόλοιπο 50% καλύπτεται από πώληση προϊόντων, δωρεές, εισφορές, εκδηλώσεις, και άλλες δραστηριότητες.

Αριθμός Λογαριασμού: 357014758246

IBAN : CY 19002001950000357014758246 – KENTRO APOSTOLOS PAVLOS

Πηγή: ΑΝΤ1iwo / Χριστιάνα Διονυσίου