Έτοιμοι να ιδρύσουν Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών στην επ. Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ)

CEB1 29 Αμπελοπούλια, Βρετανικές Βάσεις, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 46 Αμπελοπούλια, Βρετανικές Βάσεις, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου

Εκατοντάδες κυνηγοί στο Λιοπέτρι παρέδωσαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια, ενώ σε Παραλίμνι, Δερύνεια, αυγόρου και Φρέναρος  γίνονται και άλλες σκέψεις. Την ίδια ώρα, οι Βρετανοί στις βάσεις Δεκέλειας ανακοίνωσαν ότι θα εποπτεύουν με Drones την περιοχή.

Σε αναβρασμό βρίσκεται ολόκληρος ο κυνηγετικός κόσμος της επαρχίας Αμμοχώστου.   

Χίλια περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στον Κυνηγετικό Σύλλογο Λιοπετρίου για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την ιδιαίτερα, όπως υποστηρίζουν, αυστηρή νομοθεσία την οποία θέσπισε  η Βουλή τον περασμένο Ιούνιο, για την προστασία και διαχείριση των Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων. 

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λιοπετρίου, Κώστας Μιχαήλ εξέφρασε το παράπονό του προς την Κυβέρνηση αλλά και στη δράση των ξένων ακτιβιστών. Παράλληλα, κάλεσε τον κυνηγετικό κόσμο να παραδώσει τα εκλογικά του βιβιάρια ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο νόμο.

Περισσότερα από 800 εκλογικά βιβλιάρια παραδόθηκαν ενώπιον βουλευτών της επαρχίας Αμμοχώστου σε αντίδραση για τις βαριές καμπάνες που επιβλήθηκαν και οι οποίες, σε μερικές εβδομάδες έχουν ξεπεράσει τις 35 χιλιάδες ευρώ.

Ετοιμάζουν Κίνημα

Τη δυναμική τους αντίδραση αναμένεται να εκφράσουν τις επόμενες μέρες και οι υπόλοιποι οργανωμένοι κυνηγοί στην ελεύθερη Αμμόχωστο, καθώς οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι σε Παραλίμνι, Αυγόρου, Φρέναρος και Δερύνεια σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκαλέσουν επαρχιακή συγκέντρωση για συνέχεια της διαμαρτυρίας.

Οι κυνηγοί πάντως φαίνεται να είναι αρκετά αποφασισμένοι αφού κύριο θέμα της επαρχιακής συγκέντρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η σύσταση του «Κινήματος Κυπρίων Κυνηγών», απόφαση στην οποία φαίνεται να έχει οδηγήσει η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα ο Κυνηγετικός κόσμος εξαιτίας της πολύ αυστηρής νομοθεσίας για το κυνήγι.   

Με drones θα περιπολούν οι Βρετανικές Βάσεις

Παράλληλα, οι Βρετανοί σκληραίνουν την στάση τους καθώς  θα εποπτεύουν με drones την περιοχή που βρίσκεται στα όρια των Κυρίαρχων Βάσεων Δεκέλειας.   

Η συγκεκριμένη κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigma, ενδεχομένως να προκαλέσει νέα αναστάτωση στις τάξεις των κυνηγών, οι οποίοι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη θεωρούν ιδιαίτερα προκλητική, καθώς η επόπτευση δεν θα μπορεί να περιοριστεί μόνο στην περιοχή που βρίσκεται εντός της δικαιοδοσίας των Βρετανικών Bάσεων.

Πηγή: SotiraNews / SIGMA TV