Αγία Νάπα: Έστησαν πάρτι κλέβοντας ΑΤΜ

CEB1 53 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα επταήμερης κράτησης εναντίον 35χρονου από την Ουκρανία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής, παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

CEB1 1974 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τα ξημερώματα της 29ης Ιουλίου 2015 μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου ανέκοψαν για έλεγχο στην Αγία Νάπα τον 35χρονο, ο οποίος κινείτο πεζός, ύστερα από πληροφορίες που δόθηκαν από την JCC ότι γίνονταν ορισμένες ύποπτες συναλλαγές σε Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές στην Αγία Νάπα.

Οι αστυνομικοί σε σωματικό έλεγχο που διενήργησαν στον 35χρονο εντόπισαν το χρηματικό ποσό των 5,470 ευρώ και τέσσερις πιστωτικές κάρτες. Με τη συγκατάθεσή του, η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στο δωμάτιο ξενοδοχείο όπου διέμενε με το συγκάτοικο του, ένα 32χρονο τουρίστα από την Αίγυπτο.

Εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκαν 29,400 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια συσκευή κωδικοποίησης πιστωτικών καρτών και δέκα κάρτες από τις οποίες, ύστερα από έλεγχο που διενήργησε η Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι οι 7 ήταν πλαστές, ενώ οι υπόλοιπες ήταν κενές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, φαίνεται ότι οι δύο άνδρες μετέφεραν πάνω στις πιστωτικές κάρτες προσωπικά δεδομένα ατόμων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Στη συνέχεια με τη συσκευή κωδικοποίησης πιστωτικών καρτών περνούσαν τα δεδομένα στις κάρτες τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν στις ΑΤΜ στην Αγία Νάπα, αποσπώντας χρήματα από διάφορους λογαριασμούς.

Οι δύο άνδρες, που τελούσαν υπό κράτηση από τις 29 Ιουλίου, παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης του 35χρονου στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τις 11 Αυγούστου. Το Δικαστήριο άφησε ελεύθερο τον 32χρονο χωρίς να τον κατηγορήσει.