Ο Γρηγόρης Κάστανος γράφει ιστορία με την Εθνική Παίδων

a1 8 Νέα Αμμοχώστου
a1 87 Νέα Αμμοχώστου

Μπορεί ο αγώνας να ήταν φιλικός, όμως, αυτό δεν μειώνει το μέγεθος της επιτυχίας. Η Εθνική μας ομάδα των Παίδων νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τη Γερμανία και έκανε κάτι που δεν κατάφερε καμιά άλλη Εθνική μας στο παρελθόν: Να νικήσει Γερμανική Εθνική ομάδα, σε οποιαδήποτε ηλικία, για οποιαδήποτε διοργάνωση ή σε φιλική αναμέτρηση.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, ο ποδοσφαιριστής μας από τη Σωτήρα, Γρηγόρης Κάστανος.

«Είναι μια τεράστια νίκη η ο οποία θα μας βοηθήσει πολύ για το μέλλον. Θα βοηθήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους και να αντιληφθούν ότι έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν πολλά», δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο προπονητής της Εθνικής μας Ρένος Δημητριάδης, για να προσθέσει: «Μπορεί ο αγώνας να ήταν φιλικός, όμως, όταν μπεις στο γήπεδο, αυτό λίγη σημασία έχει. Και οι συνθήκες στις οποίες έγινε ο αγώνας μας, με πέραν των 3000 θεατών στις κερκίδες, κάθε άλλο παρά φιλικό θύμιζε. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για όλους μας. Τώρα, το σημαντικό είναι να υπάρξει και συνέχεια. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι τους επίσημους αγώνες. Το πρώτο δείγμα ήταν σίγουρα θετικό και η νίκη θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς, όμως, αν δεν υπάρξει συνέχεια, σημαίνει πως δεν έχουμε πετύχει τίποτα».

a 86 Νέα Αμμοχώστου

Περήφανος ο Κάστανος
Περήφανος για τη νίκη και ευτυχισμένος για το γκολ που πέτυχε, δηλώνει ο σκόρερ της Εθνικής μας Γρηγόρης Κάστανος. «Όλα τα παιδιά δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και είμαστε περήφανοι που για τη νίκη που πετύχαμε. Είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να σκοράρω, όμως, για εμένα το πιο σημαντικό είναι που η Εθνική Κύπρου κατάφερε να νικήσει μια ομάδα όπως η Γερμανία. Μπορεί οι αγώνες να είναι φιλικοί, όμως εμείς τους αντιμετωπίζουμε εντελώς διαφορετικά και αυτό φάνηκε και χθες στο γήπεδο» είναι το σχόλιο του Κάστανου.



Να σημειωθεί πως πρόκειται για τη νέα Εθνική Παίδων η οποία τώρα αρχίζει να χτίζεται με ποδοσφαιρστές οι οποίοι μέχρι το καλοκαίρι αγωνίζονταν στην Εθνική U-15, αφού η προηγούμενη Εθνική U-17 ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η Εθνική μας άρχισε προετοιμασία μόλις πριν μόλις δύο εβδομάδες και προηγήθηκαν τέσσερις προπονήσεις πριν τον χθεσινό αγώνα με τους Γερμανούς.

Όμως, οι διεθνείς μας ανταποκρίθηκαν στον καλύτερο δυνατό βαθμό και κατάφεραν να πάρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα, το οποίο προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στην αποστολή της ομάδα μας.

Κύπρος και Γερμανία θα αναμετρηθούν σε δεύτερο φιλικό αύριο, επίσης στις 19:00 στη Γερμανία.

Στην αποστολή στη Γερμανία βρίσκονται οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές:

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Γιάννης Μιχαήλ

ΑΕΛ: Ανδρέας Νεοφύτου, Μιχαήλ Παναρέτου

ΑΠΟΕΛ: Χρίστος Χαραλάμπους, Δημήτρης Μακρίδης, Ανδρέας Χαπέσιης

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Νικόλας Ματθαίου, Ανδρέας Γρηγορίου, Εύδωρας Σιλβέστρος

ΑΣΙΛ: Χρίστος Καλλής

ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας: Μιχάλης Χαραλάμπους, Συμεών Κοννέ

ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου: Λευτέρης Φλουρή, Γρηγόρης Κάστανος, Παναγιώτης Αρτυματάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στέφανος Κρστίτς

ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας: Σωτήρης Φιακάς

ARSENAL Elite Academy: Κώστας Πηλέας
– See more at: http://www.sigmalive.com/sports/football/cyprus/national-teams/75965#sthash.IQ5aTKkl.dpuf