Ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα ζητούν Τ/κ με περιουσία στις ελ. περιοχές

a 81 Ειδήσεις
a 7562 Ειδήσεις
Υπάρχουν περιουσίες Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα που μπορούν να δοθούν σε Τουρκοκύπριους που εγκατέλειψαν τις δικές τους το 1974 στις ελεύθερες περιοχές, υποστηρίζει ο ”πρόεδρος” του ”συνδέσμου ιδιοκτητών περιουσιών ίσης αξίας”, Τανέρ Ντερβίς… 

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Κίπρις, με τίτλο ”Σε 38 χρόνια δεν τέλειωσαν”, ο κ. Ντερβίς ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί ότι δεν υπάρχουν αρκετές εκτάσεις γης για να παραχωρηθούν σε Τ/κ ιδιοκτήτες περιουσιών ίσης αξίας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες του στο νότιο μέρος του νησιού μετά το 1974, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα κατεχόμενα υπάρχουν ακόμη 500.000 στρέμματα γης ε/κ ιδιοκτησίας, καθώς και 10.000 κτίρια τα οποία είναι αδιάθετα και θα μπορούσαν να διαμοιραστούν στους ιδιοκτήτες περιουσιών ίσης αξίας, όπως αναφέρονται. Επίσης σημείωσε ότι δεν δόθηκαν ίσα ανταλλάγματα σε 4.500 περιπτώσεις που αφορούν περιουσίες ίσης αξίας. Σημειώνεται ότι ο σχετικός ”νόμος” σταμάτησε να ισχύει στα κατεχόμενα το 2001.