Ο Δήμαρχος Σωτήρας προωθεί το Δήμο Σωτήρας και την επαρχία Αμμοχώστου στο μεγαλύτερο επιχειρηματικό συνέδριο της Κίνας – Στα πλάνα πολυτελές ξενοδοχείο στην παραλιακή περιοχή (ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

a4 1 Ειδήσεις
a4 30 ΕιδήσειςΣε ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια επιχειρηματικότητας παγκοσμίως μετέβη μετά από δική του πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας στις 9 και 10 Δεκεμβρίου. Ο Δήμαρχος Σωτήρας μετέβη στην Κίνα όπου συμμετείχε ως μέλος των επισήμων στο 11ο Στρατηγικό Φόρουμ για Επενδύσεις Κινεζικών Επιχειρήσεων στο Εξωτερικό (Eleventh Overseas Investment Strategy Forum for Chinese Enterprise), στο οποίο συμμετέχουν ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς ανά το παγκόσμιο με στόχο την προσέλκυση Κινεζικών Επενδύσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος, κ. Γεώργιος Τάκκας ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και γενικότερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις 9 Δεκεμβρίου ο κ. Τάκκας συμμετείχε στο πρώτο Συνέδριο στο Προεδρικό Μέγαρο της Κινεζικής Δημοκρατίας στο Πεκίνο, στην παρουσία του Αντιπροέδρου της Κίνας. Στο φόρουμ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη συνεργασία παρά τον ανταγωνισμό των μεγάλων κρατών στα πλαίσια της Διεθνοποίησης όπου και Καθηγητές των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έδωσαν το δικό τους στίγμα. παράλληλα, οι Κινέζοι ομιλητές αναφέρθηκαν στην σημασία της ανάπτυξης των Κινεζικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Την επόμενη μέρα, στις 10 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις από διάφορους οργανισμούς και χώρες στο κεντρικότερο ξενοδοχείο του Πεκίνου Yu Yang Hotel, με ακροατήριο Κινέζους Επενδυτές.

Υπερπολυτελές ξενοδοχείο στην παραλιακή περιοχή:

Ο Δήμαρχος Σωτήρας παρουσίασε επενδυτικές προτάσεις που αφορούν την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και ειδικότερα την παραλιακή περιοχή Σωτήρας. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και ειδικότερα υπήρξε πρόταση για ανέγερση πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων για τις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται η διαδικασία.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με επενδυτές:

Κατά τις επόμενες ημέρες ο κ. Τάκκας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με επενδυτές με πολύ θετικά σχόλια και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην περιοχή. Παράλληλα ο Δήμαρχος έχει ξεκινήσει διαβουλεύσεις για μετάβαση και των άλλων Δημάρχων αλλά και επιχειρηματιών της επαρχίας Αμμοχώστου σε έκθεση ακινήτων που θα διεξαχθεί σε πόλη της Κίνας.

Ελπίδα στην κρίση η ξένη επένδυση:

Σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας ο Δήμαρχος Σωτήρας δήλωσε πως γίνονται προσπάθειες για προώθηση αλλά και σωστή εκμετάλλευση της παραλιακής περιοχής της Σωτήρας, καθώς και της ευρύτερης επαρχίας Αμμοχώστου αφού με τον τρόπο αυτό η οικονομική κατάσταση της Σωτήρας θα βελτιωθεί και ο μαρασμός που παρατηρείται θα καταπολεμηθεί λόγω και του ανοίγματος νέων θέσεων εργασίας στο Δήμο μας. Οι ξένες επενδύσεις, όπως δήλωσε ο κ. Τάκκας, είναι κάτι που απασχολεί και τις τελευταίες Κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού οι ξένες επενδύσεις και ιδιαίτερα οι Κινεζικές θεωρούνται ως μεγάλοι στόχοι προσέλκυσης ανά το παγκόσμιο.

a 29 Ειδήσεις

a1 5 Ειδήσεις

a2 2 Ειδήσεις

a3 2 Ειδήσεις
a6 1 Ειδήσεις

a7 1 Ειδήσεις
a5 1 Ειδήσεις

a 30 Ειδήσεις

a1 6 Ειδήσεις

a2 3 Ειδήσεις

a3 3 Ειδήσεις

a7 2 Ειδήσεις

SotiraNews