Σύλληψη νεαρών από Δερύνεια και Παραλίμνι για ναρκωτικά

CEB1 35 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Τέσσερις νεαροί, ηλικίας από 17 μέχρι 21 ετών, από το Παραλίμνι και τη Δερύνεια, συνελήφθηκαν χθες βράδυ από την Αστυνομία ως ύποπτοι αναφορικά με υποθέσεις κατοχής ναρκωτικών. Η Αστυνομία καταζητεί και πέμπτο νεαρό, ηλικίας 21 χρόνων από τη Δερύνεια.

CEB1 1516 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μεταξύ των ωρών 16:55 και 17:25 χθες το απόγευμα μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση χώρο στη Δερύνεια, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι γίνονται αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Κατά την παρακολούθηση στη σκηνή έφτασαν τρία αυτοκίνητα. Το πρώτο όχημα οδηγούσε 21χρονος από το Παραλίμνι, το δεύτερο οδηγούσε 21χρονος από τη Δερύνεια και στο πίσω κάθισμα επέβαινε 20χρονος επίσης από τη Δερύνεια. Το τρίτο αυτοκίνητο οδηγούσε 17χρονος από το Παραλίμνι με συνοδηγό 17χρονο από τη Δερύνεια.

Τα μέλη της ΥΚΑΝ πλησίασαν τα αυτοκίνητα για έρευνα, αλλά μόλις οι νεαροί αντελήφθηκαν την αστυνομία, τρεις από αυτούς προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Ο ένας από τους τρεις ανακόπηκε τελικά από τα μέλη της ΥΚΑΝ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε έξω από τα τρία αυτοκίνητα εντοπίστηκαν ένα μισοκαπνισμένο χειροποίητο τσιγάρο μέσα στο οποίο υπήρχε πράσινη φυτική ύλη και ένα νάιλον σακουλάκι στο οποίο υπήρχε πράσινη φυτική ύλη κάνναβη βάρους περίπου 21 γραμμαρίων, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Τα τρία άτομα συνελήφθηκαν και σε σωματική έρευνα που διενήργησαν τα μέλη της ΥΚΑΝ εντοπίστηκε στην κατοχή του 17χρονου από το Παραλίμνι κάνναβη βάρους 6 γραμμαρίων ενώ στο αυτοκίνητο του 21χρονου επίσης από το Παραλίμνι εντοπίστηκε κάνναβη βάρους 4 γραμμαρίων.

Ο 21χρονος από τη Δερύνεια αναζητήθηκε χωρίς όμως να εντοπιστεί ενώ ο 17χρονος επίσης από το Δερύνεια εντοπίστηκε αργότερα στην οικία του και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις κατοικίες των νεαρών ο 20χρονος από τη Δερύνεια παρέδωσε στους αστυνομικούς της ΥΚΑΝ ένα σακουλάκι που περιείχε 0,5 γραμμάρια κάνναβη. Ο 17χρονος από τη Δερύνεια υπέδειξε χώρο στη Δερύνεια όπου κατά τη διαφυγή του είχε πετάξει ένα σακουλάκι που περιείχε 1 γραμμάριο κάνναβη. Το σακουλάκι εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

Εναντίον και των πέντε υπόπτων εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα, δυνάμει των οποίων οι τέσσερις από τους πέντε συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ εξακολουθεί να καταζητείται ο 21χρονος από τη Δερύνεια.

Η ΥΚΑΝ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

SotiraNews