Την ανάπτυξη της μαρίνας Αγίας Νάπας αποφάσισε το Υπουργικό

a 24 Ειδήσεις
a 2231 Ειδήσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρία ενέκρινε τη Στρατηγική Ανάπτυξη Ναυτικού Τουρισμού – Σχεδιασμός, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Μεταβίβαση της Μαρίνας Αγίας Νάπας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την περαιτέρω προώθηση του έργου για ανάπτυξη της μαρίνας Αγίας Νάπας και να χαρακτηρίσει το έργο ως έργο σημαντικού δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ενδιαιτήματα.

Το έργο χωροθετείται εξ ολοκλήρου εντός περιοχής του Δικτύου Natura 2000 και ως εκ τούτου για να μπορέσει να προωθηθεί, σύμφωνα με την σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία, θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως έργο σημαντικού δημοσίου συμφέροντος.

Η συγκεκριμένη περιοχή για την ανάπτυξη της μαρίνας Αγίας Νάπας επιλέγηκε το 2001 μετά την εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης, πολύ πριν την ένταξη της περιοχής στο Δίκτυο Natura 2000.

Από την υλοποίηση του έργου θα προκύψουν σημαντικές βραχυπρόθεσμες θετικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, κατά την παρούσα περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση.