Σχέδιο για πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων

a 42 Ειδήσεις
a 5019 Ειδήσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το έκτακτο σχέδιο παροχής κινήτρων για την πρόσληψη νέων άνεργων πτυχιούχων από δικαιούχους των σχεδίων νεανικής γυναικείας επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικής καινοτομίας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Σχεδίου ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια 300 χιλιάδες ευρώ και καλύπτει την περίοδο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015».

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι το Συμβούλιο ενέκρινε το συγκεκριμένο σχέδιο στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας που έχει επιδεινωθεί λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και έχοντας ως στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην εργασία των νέων μακροχρόνια άνεργων πτυχιούχων».

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι «ο στόχος το σχεδίου συνάδει απόλυτα με τους στόχους του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την πολιτική συνοχής 2007-2013», προσθέτοντας ότι «η συνολική στρατηγική προσέγγιση της Κύπρου, σύμφωνα με αυτό το σχεδιασμό, επικεντρώνεται στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών βελτίωσης της κοινωνικής συνοχής στη χώρα, ως επί τω πλείστο μέσω ενεργούς ένταξης στην απασχόληση».

«Το σχέδιο», συνέχισε, «το οποίο έχει δημιουργηθεί μέσα από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, προνοεί την παροχή ενισχύσεων χορηγιών σε επιχειρήσεις που έχουν ήδη ενταχθεί στα σχέδια νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας για διευκόλυνση της πρόσληψης ατόμων που ανήκουν στην ομάδα «Στόχος», όπως αυτή ορίζεται στο Σχέδιο, και που είναι άτομα ηλικίας μέχρι 29 ετών, εγγεγραμμένοι άνεργοι πτυχιούχοι για πάνω από έξι συνεχόμενους μήνες στα Γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή οποιουδήποτε άλλου κράτους μέλους της ΕΕ, ή πολίτες τρίτης χώρας, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη Δημοκρατία, και έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην αγορά εργασίας στη Δημοκρατία».

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι «όλοι οι πιο πάνω πρέπει να έχουν συνεχή και αδιάλειπτη νόμιμη παραμονή στην Κυπριακή Δημοκρατία για τουλάχιστον πέντε χρόνια».
Πρόσθεσε ότι «η ενίσχυση, με βάση το Σχέδιο, αφορά σε παροχή οικονομικής βοήθειας προς τον εργοδότη, ύψους 80% του μισθολογικού κόστους του εργοδοτούμενου ατόμου που ανήκει στην ομάδα «Στόχος».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια 300 χιλιάδες ευρώ και καλύπτει την περίοδο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015».

Καταλήγοντας, είπε ότι «αυτό το σχέδιο θα προταθεί για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος ‘Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή 2007-2013’».

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ