Χριστόφιας: Η οικονομία μας πάει καλά!

a 70 Ειδήσεις
a 6182 Ειδήσεις
Κι ας έχει την χειρότερη πορεία στην Ευρώπη μετά την Ελλάδα!

“Η οικονομία μας πάει καλά” διαμήνυσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος επανέλαβε τη θέση της Κυβέρνησης πως εάν χρειαστεί να μπούμε στο Μηχανισμό Στήριξης, αυτό θα γίνει λόγω του τραπεζικού τομέα και έκανε έκκληση για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο…

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής αποφοίτησης των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το Μηχανισμό Στήριξης, ωστόσο, συμπλήρωσε, εάν χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο θα ανακοινωθεί επίσημα και θα τεκμηριωθεί “γιατί, πώς και τι σημαίνει αυτό το πράγμα”.

“Κατάντησε να είναι ο Μηχανισμός Στήριξης ένα φόβητρο που δημιουργεί πανικό και δεν πρέπει να δημιουργούμε πανικό στην αγορά της Κύπρου, για την οικονομία μας”, είπε και σημείωσε ότι “η οικονομία μας πάει καλά, οι προσπάθειες μας να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος πάνε καλά και έχουμε θετικά αποτελέσματα”.

Όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, “δυστυχώς έχουμε το πρόβλημα των τραπεζών ή αν θέλετε, μιας εκ των τραπεζών, το οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με διάφορους τρόπους” και υπογράμμισε ότι “κάνει ενέργειες η Κυβέρνηση και εκείνο που χρειάζεται είναι η αντιπολίτευση, διαφόρων ειδών αντιπολίτευση, από διάφορες πλευρές, να καταλαγιάσει λίγο τα πράγματα, να χαμηλώσει τους τόνους “.

Σχολιάζοντας τις αναφορές της αντιπολίτευσης για λήψη μέτρων στην οικονομία χωρίς να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαμήνυσε πως το Υπουργικό Συμβούλιο δεν έχει λάβει ακόμη οποιαδήποτε απόφαση και διαβεβαίωσε πως “θα ενημερωθούν και θα συζητήσουμε και με τα κόμματα και με τους κοινωνικούς εταίρους τα μέτρα, γιατί ετοιμάζουμε μέτρα, αυτό είναι αλήθεια και θα κάνουμε διάλογο”.

“Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να αμφισβητείται το καθήκον της Κυβέρνησης, της όποιας Κυβέρνησης, να καταρτίζει μέτρα, σχέδια και άλλα, γιατί εμείς καταντήσαμε σε αυτόν τον τόπο, να κυβερνά η Κυβέρνηση τυπικά διότι πρέπει όχι μόνο να λογοδοτούμε, αλλά να αποφασίζουν άλλοι πριν να πάμε οπουδήποτε”, είπε ο Πρόεδρος και υπέδειξε ότι “υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχει Σύνταγμα και πρέπει να σεβαστούμε τις διαδικασίες και να σεβαστούμε και τους ανθρώπους”.

Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος δεν θα παρασυρθεί “σε μια στείρα συζήτηση και αντιπαράθεση” και εξέφρασε τη θέση ότι ο τόπος χρειάζεται ηρεμία, χρειάζεται ενότητα στόχων και ενότητα δράσης.

“Αυτή είναι η δική μου η έκκληση που είναι ύστατη. Και δεν μπορεί πλέον κανένας να λέει ότι ο Χριστόφιας κάνει κινήσεις διότι θέλει αν επανεκλεγεί στην Προεδρία. Αυτά τέλειωσαν. Να βρεθούν άλλα επιχειρήματα επιτέλους”, συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας κάλεσε όλους να σοβαρευτούν και να συνεργαστούν “για να δούμε πώς όλοι μαζί βοηθούμε τον τόπο μας. Αυτή είναι η έκκληση μου”.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις σε σχέση με το δάνειο από τη Ρωσία, είπε “θα σας πούμε τα αποτελέσματα σύντομα, θετικά ή αρνητικά δεν ξέρουμε ακόμα”.

“Εν πάση περιπτώσει, ο Πρόεδρος προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις, να αντιμετωπίσουμε όσο γίνεται πιο θετικά αυτά τα προβλήματα. Αν υπάρξει αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα θα το μάθετε, αλλά εγώ δεν μπορώ να εξαγγέλλω εκ των προτέρων και να δημιουργώ φούσκες σε καμία απολύτως περίπτωση”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος Χριστόφιας.