Προβάδισμα για Μαρσέιγ, Βασιλεία

det marseig inter

Εντός έδρας νίκες επιφύλασσαν απόψε τα αποτελέσματα των αγώνων του Champions League για την “φάση των 16”. Μαρσέϊγ και Βασιλεία κατάφεραν να επιβληθούν των Ίντερ και Μπάγερ αντίστοιχα, έχοντας έτσι τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά.. 

Μαρσέιγ – Ίντερ 1-0
Η Μαρσέιγ νίκησε με 1-0 την Ίντερ στο “Βελοντρόμ”, χάρη σε γκολ του Αντρέ Αγιού στο 93′, στην τελευταία φάση του αγώνα Στην τελευταία φάση του αγώνα η Μαρσέιγ κατάφερε να σκοράρει με τον Αντρέ Αγιού και να πάρει την νίκη με 1-0 επί της Ίντερ στο “Βελοντρόμ”.

Με τους Ιταλούς να έχουν το μυαλό στην άμυνα, έχοντας μόνο μία καλή ευκαιρία με τον Φορλάν, το ματς ήταν κακό με λίγες αξιόλογες φάσεις. Οι Γάλλοι και πάλι πανηγύρισαν στο τέλος, όπως και στο φινάλε των ομίλων κόντρα στην Ντόρτμουντ, ενώ οι “νερατζούρι” έχουν πλέον 6 ήττες και μία ισοπαλία στα τελευταία 7 ματς!

Μαρσέιγ – Ίντερ 1-0
Σκόρερ: 93′ Αντρέ Αγιού
Γήπεδο: “Βελοντρόμ”, Μασσαλία
Διαιτητής: Τσιουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

Στο ντεμπούτο του στο φετινό Champions League ο Ντιέγκο Φορλάν λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 11′, αλλά ο Μανταντά απέκρουσε το κοντινό του, έπειτα από την σέντρα του Καμπιάσο.
Αφού απείλησε και ο Σάρατε στο 16′, η Μαρσέιγ έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο 20′, με τον Αθπιλικουέτα να αστοχεί, ενώ ο Μανταντά μπλόκαρε σουτ του Φορλάν του 23′ και του Σάρατε στο 37′.
Ο Ζούλιο Σέζαρ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει στο 49′ στην κεφαλιά του Μπραντάο, ενώ στο 63′ δεν χρειάστηκε να επέμβει ο Βραζιλιάνος, καθώς το σουτ του Μορέλ ήταν άστοχο.
Μετά την εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ και την κεφαλιά του Φορλάν ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά το πλασέ του Σέρβου ήταν αδύναμο και ο Μανταντά μπλόκαρε εύκολα.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς για την Μαρσέιγ ήρθε στο 79′, με τον Αντρέ Αγιού να παίρνει από κοντά την κεφαλιά και την μπάλα να περνά άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ.
Από εξαιρετική πάσα του Σνάιντερ στο 82′ ο Ναγκατόμο μπήκε στην περιοχή από δεξιά με προϋποθέσεις, αλλά δεν σούταρε την κατάλληλη στιγμή, του έφυγε το κοντρόλ και η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 93′ ο Αντρέ Αγιού σούταρε έξω από την περιοχή και ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε και ο Αντρέ Αγιού με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας την νίκη με 1-0 στους Γάλλους.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Νταβαρά, Ν’Κουλού, Μορέλ, Αλού Ντιαρά, Μπενουά Σεϊρού (Καμπορέ), Βαλμπουενά, Αμαλφιτανό, Αντρέ Αγιού, Μπραντάο (73′ Τζόρνταν Αγιού).

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον (46′ Ναγκατόμο), Λούσιο, Σαμουέλ, Κίβου, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς, Σανέτι (63′ Όμπι), Σάρατε, Σνάιντερ, Φορλάν.

Βασιλεία – Μπάγερν 1-0
Με γκολ του Βάλεντιν Στόκερ στο 86′ η Βασιλεία νίκησε με 1-0 την Μπάγερν στην Ελβετία, έχοντας κορυφαίο τον τερματοφύλακά της, Γιαν Ζόμερ Η Βασιλεία νίκησε με 1-0 την Μπάγερν στο “Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ” και απέδειξε πως δεν απέκλεισε τυχαία την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους ομίλους.

Ο Βάλεντιν Στόκερ ήταν ο “χρυσός” σκόρερ στο 86′, ενώ ο τερματοφύλακας των Ελβετών, Γιαν Ζόμερ, ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν μάλιστα και δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι καλύτερες στιγμές των Βαβαρών ήταν με τον Ριμπερί, αλλά ο Ζόμερ πάντα τον σταματούσε.

Βασιλεία – Μπάγερν 1-0
Σκόρερ: 86′ Στόκερ
Γήπεδο: “Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ”, Βασιλεία
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Μόλις στο 3ο λεπτό χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Μπάγερν, με τον Ρόμπεν να βρίσκει τον Ριμπερί στην περιοχή, τον Γάλλο να κατεβάζει έξοχα με το στήθος και να σουτάρει με το δεξί, αλλά ο Ζόμερ απέκρουσε εντυπωσιακά στην κλειστή του γωνία σε κόρνερ.
Στο 12′ ήταν ίδιοι οι πρωταγωνιστές, με τον Ζόμερ και πάλι να αποκρούει το σουτ του Ριμπερί, αυτήν την φορά στην αριστερή πλευρά, ενώ και η τρίτη ευκαιρία για τους Γερμανούς στο πρώτο ημίχρονο (36′) είχε ίδιο σενάριο και ίδιους πρωταγωνιστές.
Η Βασιλεία απείλησε για πρώτη φορά στο 16′ με τον Νόιερ για αποκρούει το σουτ του Στρέλερ, ενώ μετά το κόρνερ απέκρουσε το σουτ του Ντράγκοβιτς και εν συνεχεία η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του.

Στο 20′ ήρθε και δεύτερο δοκάρι για τους Ελβετούς, με τον Αλεξάντερ Φράι να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ.

Αφού ο Άριεν Ρόμπεν στο 64′ με εκτέλεση φάουλ σε πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να απειλήσει, ο Φίλιπ Λαμ στο 68′ έκανε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ζόμερ και πάλι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ελβετός πορτιέρο ξανά πρωταγωνιστής στο 72′, όταν και νίκησε τον Μάριο Γκόμεθ σε τετ-α-τετ, ενώ εν συνεχεία ο Τόμας Μίλερ έπεσε πάνω του, αλλά ευτυχώς δεν τον τραυμάτισε σοβαρά.

Οι δύο αλλαγές του Χάικο Φόγκελ έφεραν το γκολ για την ομάδα του και της χάρισαν τη νίκη με 1-0. Ο Καμερουνέζος, Ζακ Ζουά, έκανε την ασίστ, ο Βάλεντιν Στόκερ βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή από δεξιά και με αριστερό σουτ νίκησε τον Μάνουελ Νόιερ στο “τετ-α-τετ”.
Η άμυνα της Μπάγερν έπαιξε το τεχνητό οφ-σάιντ χωρίς επιτυχία, ο Ανατόλι Τιμοστσούκ ξεχάστηκε, κάλυπτε τον Στόκερ και το τελευταίος τιμώρησε τους Βαυαρούς.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Στάινχεφερ, Άμπρααμ, Ντράγκοβιτς, Παρκ Γιου-Χο, Χούγκελ, Γκρανίτ Τζάκα, Σακίνι, Φάμπιαν Φράι (66′ Στόκερ), Αλεξάντερ Φράι (90′ Καμπράλ), Στρέλερ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Τιμοστσούκ, Αλάμπα, Κρόος (89′ Όλιτς), Ρόμπεν, Ριμπερί (71′ Τόμας Μίλερ), Μάριο Γκόμεθ.