Τοπικές βροχές και χιόνια στο μενού του καιρού – Η κατάσταση των δρόμων

CE91 16 Ειδήσεις, Καιρός
CE91 29 Ειδήσεις, Καιρός

Στο ίδιο τέμπο οι καιρικές συνθήκες, με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να κάνει λόγο για τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Η κατάσταση στους δρόμου που οδηγούν στα ορεινά παραμένει επικίνδυνη. Αναλυτικά:

Σήµερα, τοπικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και νοτιοδυτικά, αλλά και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος και αργότερα αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα νότια, αλλά και χιόνια στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 9 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα νότια, αλλά και χιόνια στα ορεινά. Το απόγευµα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά.

Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Το Σάββατο, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Κατάσταση δρόμων στα ορεινά

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα όλοι δρόμοι της Επαρχίας Λεμεσού που οδηγούν στο Τρόοδος λόγω παγετού, ενώ ανοικτοί μόνο για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι στην Επαρχία Λευκωσίας Μαχαιρά – Κιονιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ανοικτοί μόνο για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι και οι δρόμοι στην περιοχή Μόρφου Κακοπετριάς – Pinewood – Προδρόμου – Πεδουλά, Προδρόμου – Τροόδους, Πεδουλά – Προδρόμου και Προδρόμου – Πλατρών.

Επίσης, οι δρόμοι Πεδουλά – Κύκκου, Κύκκου – Κάμπου, Κύκκου – Μηλικουρίου, Πεδουλά – Μουτουλλά, Προδρόμου – Λεμύθου και Κακοπετριάς – Καρβουνά είναι ανοικτοί αλλά ολισθηροί λόγω παγετού.

Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενά τους οχήματα.

Πηγή: philenews