Παρατυπίες για τον τερματικό σταθμό στο Βασιλικό καταγγέλλει ο Α. Νεοφύτου

a 268 Ειδήσεις
a 6757 Ειδήσεις
Για πιθανές σοβαρές παρατυπίες στη διαδικασία τερματικού σταθμού αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό, κάνει λόγο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου σε επιστολή του προς την Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας Ρέα Γεωργίου… 

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Νεοφύτου η επιστολή προς την Γενικό Λογιστή στάλθηκε ώστε να ζητηθούν διευκρινήσεις από το Γενικό Λογιστήριο μετά από τη λήψη απαντητικής επιστολής από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ημερομηνίας 26 Μαρτίου 2012.

Στην επιστολή του προς την Γενικό Λογιστή ο κ. Νεοφύτου διερωτάται κατά πόσο είναι αρκετή η ανακοίνωση την πρόσκλησης Εκδήλωση Ενδιαφέροντος στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας καθώς και στον εγχώριο ημερήσιο Τύπο, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του έργου και το γεγονός ότι σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον για ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό χώρο.

Διερωτάται επίσης κατά πόσο είναι σύμφωνο με τη σχετική νομοθεσία των δημοσίων συμβάσεων και τις αρχές του διοικητικού δικαίου να λαμβάνονται αποφάσεις για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων από την Υπουργική Επιτροπή ή και το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού όπως αναφέρει φαίνεται ότι στη διαδικασία επιλογής εταίρους του ιδιωτικού τομέα υπάρχει ενεργός εμπλοκή της Υπουργικής Επιτροπής αρχικά και του Υπουργικού Συμβουλίου αργότερα

Ο κ. Νεοφύτου προσθέτει ότι στο έργο της ανάθεσης των δύο αεροδρομίων σε ιδιώτη επενδυτή, δεν υπήρχε καμία εμπλοκή Υπουργών ή του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ όπως αναφέρει, το Σύνταγμα απαγορεύει την ανάμειξη της πολιτικής εξουσίας στη διοικητική λειτουργία του κράτους και επιβάλλει το διαχωρισμό μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης.

Αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από την Γενική Διευθύντρια του Υπ. Εμπορίου, τόσο πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, όσο και κατά τη διάρκεια αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στα πλαίσια της εν λόγω διαδικασίας, έγιναν αρκετές συσκέψεις της αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπηρεσιών/οργανισμών που συνέθεταν την τεχνική επιτροπή και την Επιτροπή Αξιολόγησης.

«Αυτό κατά την άποψη μας συνιστά παραβίαση των γενικών αρχών διοικητικού δικαίου αφού δεν νοείται κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής από την Επιτροπή Αξιολόγησης αυτή να καλείται σε συνεδρίες του οργάνου στο οποίο υποτίθεται ότι θα αποστείλει τις εισηγήσεις και συμπεράσματα της. Με τη διαδικασία αυτή φαίνεται να έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα η ανεξαρτησία της Επιτροπής Αξιολόγησης και η ενώπιον αυτής διαδικασία αξιολόγησης αφού η επιτροπή δεν αφέθηκε ανεπηρέαστη να εκτελέσει το έργο της», αναφέρει ο κ. Νεοφύτου.
Προσθέτει ότι δημιουργείται το παράδοξο η Υπουργική Επιτροπή να καλείται να αποφασίσει επί των εισηγήσεων της Επιτροπής Αξιολόγησης όταν η ίδια η Υπουργική Επιτροπή είχε συμβάλει στη διαμόρφωση των εισηγήσεων αυτών.

Ο κ. Νεοφύτου θέτει επίσης το ερώτημα κατά πόσο δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα το γεγονός ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης για την προεπιλογή των 5 οικονομικών φορέων διορίστηκε από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ενώ η Επιτροπή Αξιολόγησης για το επόμενο στάδιο διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Παράλληλα αναφέρει ότι εάν τα πιο πάνω εγερθούν ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου από οποιοδήποτε αποτυχόντα οικονομικό φορέα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είτε θα προκαλέσουν πολύ σοβαρές καθυστερήσεις είτε θα εμπλέξουν την Κυπριακή Δημοκρατία σε σοβαρές περιπέτειες και ενδεχομένως στην υποχρέωση καταβολής πολύ σοβαρών αποζημιώσεων.

Αναφορικά με την κατασκευή και μετέπειτα διαχείριση του τερματικού σταθμού, ο κ. Νεοφύτου ζητά να διευκρινιστεί κατά πόσο η μελέτη και η κατασκευή του τερματικού σταθμού θα γίνει από εργολάβο ο οποίος θα επιλεγεί μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας. και με ποια διαδικασία θα μπορούν να επιλεγούν οι οικονομικοί φορείς για μετέπειτα διαχείριση του τερματικού.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρει επίσης ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε τον Δεκέμβριο του 2010 και σήμερα 17 μήνες μετά ακόμη η διαδικασία επιλογής του Στρατηγικού Επενδυτή εκκρεμεί ενώ όπως φαίνεται θα περάσουν πολλοί ακόμη μήνες πριν επιλεγεί ο εργολάβος που θα κατασκευάσει το τερματικό.

«Η καθυστέρηση όμως θα είναι καταστροφικά μεγάλη εάν μετά την επιλογή του Στρατηγικού Επενδυτή διαφανεί ότι όλη η διαδικασία ήταν άκυρη και παράνομη, πέραν φυσικά τυχόν οικονομικών επιπτώσεων και διασυρμού της Κυπριακής Δημοκρατίας», προσθέτει.

Αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο επίμονα αρνείτο να δώσει τα στοιχεία που του ζητούσε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής και με αυτό τον τρόπο έχει ροκανίσει το χρόνο.