Θεόδωρος Πυρίλλης: Πολέμιος της διαφθοράς

a 84 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 5764 Ειδήσεις, Νέα ΑμμοχώστουΑναμφισβήτητα, ένα από τα πρόσωπα της βδομάδας που μας πέρασε. Αψήφισε το πολιτικό κόστος κι αποφάσισε να τα βάλει με όλους και με όλα. Κατάφερε να ξεσκεπάσει τη δράση της μαφίας των παραλιών υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι φέρεται να οικειοποιήθηκαν κάποιες από τις εισπράξεις από τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες παραλιών του Δήμου. Όλοι φαίνεται να γνώριζαν, οι φήμες προϋπήρχαν, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να πατάξει τη διαφθορά. Διαφώνησε με τον τρόπο που ο ΔΗΣΥ χειρίστηκε την υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου κ. Αντρέα Ευαγγέλου κι αποφάσισε στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές να βάλει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος.

Ως αουτσάιντερ κι ενώ λίγοι τον πίστεψαν στην αρχή, με σταδιακή δουλειά, όρεξη και θέληση άρχισε να κερδίζει τον κόσμο του Παραλιμνίου. Σύνθημά του: «Για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας πρέπει να αποφασίζουμε εμείς και μόνο εμείς. Τέρμα στην εποχή των συμβιβασμών, Τέρμα στην Πολιτική του Xαμηλού Προφίλ. Διεκδικούμε με τόλμη και περηφάνεια αυτά που μας αξίζουν, αυτά που η Πόλη μας δικαιούται!»

Βέρος Παραλιμνίτης, ο Θεόδωρος Πυρίλλης γεννήθηκε στο Παραλίμνι στις 19 Ιουνίου 1964. Αποφοίτησε από το Λύκειο Παραλιμνίου το 1982 κι υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά στο Πυροβολικό ως Ανθυπολοχαγός. Σπούδασε στο Ανώτατο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου αποκτώντας δύο διπλώματα και συνέχισε τις σπουδές του για ακόμα ένα χρόνο στη Γερμανία. Το 1993 δημιούργησε την εταιρεία Bagno Designs με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην επαρχία Αμμοχώστου.

Είναι παντρεμένος με την νηπιαγωγό Κικούλα Κίτσιου από το 1993 και έχουν αποκτήσει ένα γιό, τον Αναστάσιο. Η συμμετοχή του στα κοινά διαρκής και συνεχής. Διετέλεσε δημοτικός Σύμβουλος Παραλιμνίου για την περίοδο 2003 – 2006, διετέλεσε πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δημοκρατικού Συναγερμού Παραλιμνίου για το 2007 – 2011 κι υπήρξε μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας Αμμοχώστου και του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο Θεόδωρος Πυρίλλης κατά την προεκλογική του περίοδο χαρακτηρίστηκε ότι κάνει ουτοπικές δεσμεύσεις και υπόσχεται ανέφικτα πράγματα στους Παραλιμνίτες. Ο ίδιος ανέφερε τότε ότι «Ο ηγέτης πρέπει να ηγείται και όχι να ακολουθεί. Ο βίος και πολιτεία του κάθε ανθρώπου αποδεικνύει τις δυνατότητές του. Ουδέποτε στη ζωή μου ενέργησα ουτοπικά και θα το αποδείξω και με την εκλογή μου στο αξίωμα του Δημάρχου».

ΑΠΑΜΒΛΥΝΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ

Τον Ιούλιο που μας πέρασε ο Δήμαρχος ανήγγειλε τη δεύτερη οδική αρτηρία που θα συνδέει μέσω «Φανού» το Παραλίμνι (και τα αυτοκίνητα από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Αγίας Νάπας), με τον Πρωταρά, από την περιοχή που βρίσκονται τα γνωστά φώτα του Προφήτη Ηλία. Ο κόσμος που επισκέπτεται τον Πρωταρά μπορεί να χρησιμοποιεί το δρόμο τόσο για την είσοδο όσο και για την έξοδο από τον Πρωταρά χωρίς να είναι απαραίτητο να περάσει από τη συμβολή των δρόμων Αγίου Ηλία – Πρωταρά. Μάλιστα, στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου συντέλεσε ο προσωρινός χωμάτινος νέος δρόμος από την Περνέρα προς το κέντρο του Πρωταρά με αφετηρία το ξενοδοχείο Πασχάλια και τέρμα στην κάθετο που οδηγεί στην παραλία δίπλα από το ξενοδοχείο Yianna Marrie. Επίσης, εισηγήθηκε περιφερειακό δρόμο από τον κυκλικό κόμβο της CYTA προς τον κυκλικό κόμβο του ανεμομύλου που θα αποσυμφορήσει την οδό της 1ης Απριλίου και το κέντρο του Παραλιμνίου.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.

Στην προεκλογική του εκστρατεία μίλησε για τους νέους και την ανάπτυξη- πυλώνες στους οποίους υστερούσε πάντα η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. «Η αξιοποίηση των νέων ανθρώπων και γενικότερα των νέων ιδεών είναι από τους βασικούς μας στόχους. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε θεατές στα βήματα προόδου των άλλων πόλεων. Το Παραλίμνι οφείλει να ορθώσει περήφανα το ανάστημά του, διεκδικώντας με δυναμισμό αυτά που δικαιούται. Με τους νέους επιστήμονες του Παραλιμνίου να πρωταγωνιστούν, σε μια μεγάλη κοινωνική πολυφωνία και επικέντρωση στην ουσία, μπορούμε να αλλάξουμε το Παραλίμνι και να δημιουργήσουμε μια πόλη πρότυπο, όπως οι νέοι μας την οραματίζονται. Πρέπει να δώσουμε στους νέους μας τις ευκαιρίες που τους αξίζουν», είπε σε συνέντευξη του τότε. Μαλιστα, ανέβασε ψηλά τον πήχη αφού δεσμεύτηκε σε αυτούς που τον ψήφισαν τη δημιουργία 500 νέων θέσεων εργασίας.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

Τα τελευταία δύο χρόνια συντελέστηκε ραγδαία τουριστική κίνηση στον Πρωταρά. Γίνεται προσπάθεια από μέρους του Δήμου για εξωραϊσμό των παραλιών κι αναβάθμιση της τουριστικής περιοχής. Σ’ αυτά τα πλαίσια, ο Δήμος σε συνεργασία με το τμήμα της Πολεοδομίας προσπαθεί να βρει λύση για την αναβάθμιση του πεζοδρόμου. Ωστόσο, η νομοθεσία εμποδίζει την ανάπτυξη κέντρων αναψυχής σε κοντινή απόσταση από την παραλία και δεν δίνει την ευκαιρία σε κάποιο επισκέπτη να απολαύσει τον καφέ του στην περιοχή εκείνη.

ΑΓΚΑΘΙ Η ΛΙΜΝΗ

Μόνιμο αγκάθι το διαχειριστικό σχέδιο της Λίμνης. Τώρα που η κυβέρνηση προχώρησε σε απαλλοτριώσεις και η λίμνη εντάχθηκε στο πρόγραμμα Natura είναι η ευκαιρία που περίμεναν τόσα χρόνια οι Δημότες για εξωραϊσμό της περιοχής. Ο Θεόδωρος Πυρίλλης οραματίζεται την κατασκευή ενός μεγάλου πάρκου με εκβάθυνση της λίμνης ώστε να μπορεί ο κάθε Παραλιμνίτης να το απολαμβάνει καλύτερα. Παράλληλα εισηγείται τη δημιουργία περιβαλλοντικού κέντρου και ιστορικού μουσείου που να δείχνει πώς προήλθε η μετάλλαξη του νερόφιδου και ταυτόχρονα να παρουσιάζει την ιστορία της Λίμνης με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

ΩΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Όλοι οι Δημότες του Παραλιμνίου θεωρούν ότι πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα η κατασκευή κλειστής αίθουσας αθλοπαιδιών. «Είναι αδιανόητο η ομάδα καλαθόσφαιρας της Ένωσης να είναι πρωταθλήτρια β’ κατηγορίας τα τελευταία δύο χρόνια και να μην μπορεί να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία επειδή δεν έχουμε κατάλληλο γήπεδο». Αυτά λένε οι Δημότες ενώ ο Δήμαρχος οραματίζεται επιπλέον τη δημιουργία χώρων κοινωνικού αθλητισμού. «Κάθε γειτονιά θα πρέπει να αποκτήσει αθλητικούς χώρους ώστε να μπορούν να αθλούνται όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Θα αξιοποιήσουμε τις χορηγίες του ΚΟΑ (επιχορήγηση 80%) για δημιουργία μικρών αθλητικών χώρων σε κάθε γειτονιά του Παραλιμνίου».

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Μελανό σημείο, του Δήμου τα σκουπίδια. Συνεχή τα παράπονα προς τον Δήμαρχο για τα παρατημένα κλαδέματα στο δρόμο κι άλλα σκουπίδια που προκαλούν δυσοσμίες, ασθένειες, αλλά κι ασχημαίνουν το όμορφο τοπίο. Τους καλοκαιρινούς μήνες διπλασιάζεται ο όγκος των σκουπιδιών στην περιοχή, με τον αριθμό των υπαλλήλων του Δήμου αλλά και το κονδύλι να παραμένει σταθερό. Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αναφέρει ότι στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει τους Δημότες, ώστε να εμπλακούν και να συνεργαστούν με τις τοπικές Αρχές σχετικά με το θέμα της καθαριότητας. «Ελπίζω ο κόσμος να αγανακτήσει με τα κλαδέματα που πετά ο καθένας εδώ κι εκεί και να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ειδικός χώρος στον παλιό σκυβαλότοπο. Ξέρω ότι η συνήθεια δύσκολα κόβεται, αλλά πρέπει το κάθε σπίτι να ενημερωθεί για τον ειδικό χώρο και να γίνει ο φύλακας της γειτονιάς του».

Αντρέας Πιερή/ΑΛΗΘΕΙΑ