Παγκύπρια εκστρατεία της Αστυνομίας Κύπρου για μείωση των τροχαίων

a Ειδήσεις
a 5810 ΕιδήσειςΠαγκύπρια εκστρατεία ελέγχου για χρήση ζώνης ασφαλείας, θα πραγματοποιήσει η Αστυνομία Κύπρου από την ερχόμενη Δευτέρα 3/9/12 μέχρι την Κυριακή 16/9/12 .

Η εκστρατεία γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και ιδιαίτερα των σοβαρών και θανατηφόρων.

Σημειώνεται ότι, από τις 10-16 Σεπτεμβρίου, 2012 η εν λόγω εκστρατεία θα διεξάγεται και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας TISPOL.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί εξίσου στη χρήση ζώνης ασφαλείας και στα πίσω καθίσματα, όπου το ποσοστό χρήσης είναι κατά πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με τη χρήση στα μπροστινά καθίσματα.

Σημειώνεται ότι, κατά το 2012 (1/1-28/8), το ποσοστό χρήσης ζώνης ασφαλείας κρίνεται μη ικανοποιητικό, δεδομένου ότι ο αριθμός των νεκρών οδηγών/επιβατών σε τροχαία δυστυχήματα που δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας είναι αρκετά ψηλός. Συγκεκριμένα από τους 13 νεκρούς οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων που είχαν υποχρέωση να φέρουν ζώνη ασφαλείας, οι 10 ή ποσοστό 76,92% δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας.