Η Κύπρος συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αγροτών

a 248 Ειδήσεις
a 6376 Ειδήσεις

Το παρόν του έδωσε και το ψευδοκράτος

Αντιπροσωπεία των Αγροτικών Οργανώσεων της Κύπρου συμμετέχει στη 2η Γενική Συνέλευση του νεοσύστατου Παγκοσμίου Οργανισμού Αγροτών, που πραγματοποιείται από τις 6 – 9 Ιουνίου 2012 στη Ρώμη, στην παρουσία 200 εκπροσώπων Αγροτικών Οργανώσεων από πενήντα πέντε χώρες… 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Γενικούς Γραμματείς του Παναγροτικού και της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών, Νεκτάριο Κάρυο και Πανίκο Χάμπα αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται, στο πανηγυρικό μέρος της Συνέλευσης πήραν μέρος σημαντικές προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος της Ιταλίας, ο Γενικός Διευθυντής της FAO, ο Δήμαρχος της Ρώμης και άλλες προσωπικότητες.

Σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία της Κύπρου είχε να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, τις προσπάθειες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους για αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος, το οποίο παρουσιάστηκε με αντιπροσωπεία υπό τη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» συμμετέχοντας με το λεγόμενο «Υπουργό Γεωργίας».

Προστίθεται ότι μετά από έντονες παραστάσεις τις οποίες έχουν προβεί οι ΓΓ ΕΚΑ και Παναγροτικού, τόσο δημόσιες όσες και κατ’ ιδίαν, αφαιρέθηκαν τα εμβλήματα του ψευδοκράτους και αφαιρέθηκαν από τα πρακτικά οποιαδήποτε αναφορά στο ψευδοκράτος.

Επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, ετοιμάζεται επιστολή η οποία θα αποσταλεί στο Προεδρείο και τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Αγροτών θέτοντας και γραπτώς τις θέσεις της Κύπρου, σχετικά με τα εγχειρήματα του καθεστώτος.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, όπως αναφέρεται, ότι το ψευδοκράτος με τη βοήθεια της Τουρκίας κινείται πολύ καλά και οργανωμένα σε διεθνές επίπεδο, στοχεύοντας την προβολή και αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Γι’ αυτό επιβάλλεται η εντατικοποίηση της συντονισμένης δράσης της πολιτικής και συνδικαλιστικής ηγεσίας του τόπου σε όλα τα επίπεδα, για προάσπιση της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, για αποτροπή των όποιων μεθοδεύσεων της Τουρκικής πλευράς για αναγνώριση του ψευδοκράτους, καταλήγει η ανακοίνωση.