Συναυλία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο θα δώσει η Λόρα Φαμπιάν – Θύελλα αντιδράσεων

a 9 Ειδήσεις
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η είδηση ότι η γνωστή Βελγίδα τραγουδίστρια Lara Fabian θα τραγουδήσει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

a 1133 Ειδήσεις

Η ίδια προσκλήθηκε και αποδέχθηκε να τραγουδήσει στις 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας, το οποίο είναι υπό κατοχή από τον Αύγουστο του 1974 μετά την δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής.

Επιπλέον, η συναυλία οργανώνεται από το παράνομο καθεστώς του ψευδοκράτους, το οποίο δεν αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και καμία άλλη χώρα στον κόσμο, εκτός από την Τουρκία.

Όπως αναφέρουν διάφορες οργανώσεις στην Κύπρο, η συναυλία συνιστά σοβαρή έλλειψη σεβασμού κατά του κυπριακού λαού και είναι μια έμμεση αναγνώριση της «ΤΔΒΚ» ως μια νόμιμη πολιτική οντότητα.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τη γνωστή τραγουδίστρια ότι η συναυλία που θα δώσει στα κατεχόμενα είναι παράνομη, αναφέρουν, ενώ καλούν τον κόσμο να υπογράψει για την ακύρωση της συναυλίας αυτής.

Η συμπατριώτισσα μας τραγουδίστρια Ευρυδίκη, φανερά ενοχλημένη που η Βελγίδα συνάδελφός της αποδέχθηκε την πρόσκληση να τραγουδήσει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μεταξύ άλλων έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό: “ας εξηγήσει κάποιος στην κυρία Φαμπιάν ότι η Κύπρος είναι υπό κατοχή. Ότι τραγουδώντας στο ψευδοκράτος στηρίζει τους εισβολείς-δολοφόνους αναγωρίζοντας το. Και σίγουρα αν νομίζει ότι με τη στάση της ή με τη φωνή της θα μας ενώσει πλανάται οικτρά”.

a1 2 Ειδήσεις

Στο παρελθόν έχουν γίνει κι άλλες απόπειρες από το κατοχικό καθεστώς να φέρει στα κατεχόμενα μεγάλου βεληνεκούς καλλιτέχνες, όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί οι καλλιτέχνες έμαθαν την ιστορία και αρνήθηκαν στο τέλος να πάνε στα κατεχόμενα.

Πηγή: euronews