Μεγάλες οι ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου

a 134 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3246 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Χριστουγεννιάτικα πακέτα στις 80 και πλέον οικογένειες που λαμβάνουν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, θα δοθούν και φέτος. Στα πακέτα θα περιλαμβάνονται εκτός από τα συνηθισμένα εβδομαδιαία τρόφιμα, κρέας, κοτόπουλο ακόμα και χριστουγεννιάτικα εδέσματα προκειμένου οι οικογένειες να απολαύσουν ένα γιορτινό τραπέζι.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Μητροπολίτης Βασίλειος είπε πως «κάθε εβδομάδα βοηθούμε από το κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης περίπου 80 οικογένειες. Δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη, δίνουμε τρόφιμα σ’ αυτές τις οικογένειες αλλά καθημερινά ο αριθμός αυτός αυξάνεται».

Ωστόσο, συνέχισε, «παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες αυξάνονται, καταβάλλουμε προσπάθειες για να ανταποκριθούμε σ’ αυτές και προς το παρόν υπάρχουν αρκετοί που δίνουν είτε τρόφιμα είτε χρήματα προκειμένου να αγοραστούν τα απαραίτητα αναγκαία είδη για να δοθούν στις οικογένειες που έχουν ανάγκες».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα δοθεί χριστουγεννιάτικο πακέτο ενόψει των εορτών, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας απάντησε θετικά και πρόσθεσε πως υπάρχει ένας συμπολίτης μας που θα δώσει περίπου άνω των 200 κιλών χοιρινού κρέατος, ενώ θα εξασφαλίσουμε και κοτόπουλα. Θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τις οικογένειες που παίρνουν βοήθημα από το κοινωνικό παντοπωλείο της Μητροπόλεως τα τρόφιμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ακόμα και τα πατροπαράδοτα γλυκά».

Σε ερώτηση εάν με την ευκαιρία των Χριστουγέννων θα γίνει εκστρατεία για συλλογή παιγνιδιών για τα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων έχουν οικονομικά προβλήματα, ο Μητροπολίτης απάντησε ότι «το Συμβούλιο Νεολαίας που έχει ιδρύσει η Μητρόπολη έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις με τον Άγιο Βασίλειο για να δώσουν διάφορα δώρα. Έχουμε επίσης ενημερώσει τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως προκειμένου οι πιστοί να προσφέρουν τρόφιμα και παιγνίδια για τα μικρά παιδιά».

Ακόμα, συνέχισε «μετά από πρωτοβουλία καθηγητών και μαθητών του Xenion High School στο Παραλίμνι, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 σακούλες με διάφορα παιγνίδια, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών στα οποία θα δοθούν τα δώρα αυτά. Είμαστε σε πολύ στενή επαφή με τα σχολεία ολόκληρης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και μάλιστα σε χθεσινή επίσκεψη μου στο συγκεκριμένο σχολείο, έδωσα συγχαρητήρια στους καθηγητές και τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους. Ανέφερα επίσης πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις φέρνει στο φως την ευαισθησία αλλά και την αλληλεγγύη του ανθρώπου προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο του». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «εδώ και τρία χρόνια έχει καθιερώσει όπως την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, δηλαδή του Μεγάλου Βασιλείου, οι πιστοί αντί δώρων να προσφέρουν χρήματα ή και τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο ή για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Με τον τρόπο αυτό συγκεντρώνονται περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι θα έδινε οποιοσδήποτε για να μου φέρει ένα δώρο».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «να είναι σύντομη η έξοδος μας από την άσχημη αυτή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».